La militància s’ha reunit aquest vespre per conèixer i debatre els documents, que permeten fer un partit més plural i obert amb la presència de la ciutadania i establir els quatre eixos del programa electoral

El Partit Socialdemòcrata ha reunit la militància aquest vespre a la seva seu amb motiu de la celebració del XIX Congrés Extraordinari. A l’acte s’han presentat i s’han debatut els nous estatuts del partit, que tenen com a objectiu fer un PS més obert, que incorpori dins del seu projecte les propostes que es fan des de la ciutadania i es pugui identificar més fàcilment les necessitats d’aquesta per contribuir a la solució dels seus problemes.

El partit tindrà una estructura més àgil en la presa de decisions, sobretot per moments com l’actual on són necessàries accions immediates, crear espais de debat i de propostes programàtiques i ideològiques que permetin la participació de persones que no tenen un vincle directe amb el PS i introduir les eines que permetin construir una major complicitat amb entitats externes que serveixin com a enllaç entre ciutadans i partit. Els nous estatuts també permetran que l’executiva sigui més funcional i se centri més en les tasques assignades als diferents membres que la conformen.

La redacció i aplicació d’aquests estatuts ha estat possible gràcies a les demandes rebudes pels militants, les quals van ser exposades a la ponència “Un PS obert, dinàmic i participatiu”, feta al XVIIII Congrés Ordinari del PS, celebrat al juny del 2021.

El XIXè Congrés Extraordinari també ha servit per debatre els quatre eixos principals del programa electoral que s’establiran en fer una Andorra avançada i amb millor qualitat de vida, un país de progrés sostenible i ecològic que s’avanci als reptes de futur, que sitúi la ciutadania al capdavant i que sigui econòmicament i socialment justa.