Partit Socialdemòcrata

Per una democràcia participativa

Crea: 02/16/2018 - 11:27

Tribuna d'opinió publicat al Bon Dia (16-02-2018)

Participar també implica escoltar el ciutadà després de les eleccions: fer treball de carrer. De ben segur que, com faig jo, la gran majoria de vosaltres participeu, o almenys escolteu, moltes tertúlies polítiques, i no parlo de les televisives ni les radiofòniques, sinó de les de carrer. I un dels arguments que més se sent és que la política d’avui en dia no és gens participativa i que només se’n recorden de nosaltres en període d’eleccions. Això tots ho haureu escoltat i no només una vegada. I sí. Estic d’acord amb vosaltres i ja ho he expressat alguna vegada: vivim en una democràcia poc participativa i potser s’hauria de tenir més en compte els ciutadans que, al cap i a la fi, són els que ens donen la seva confiança. Per això, jo crec i espero que avançarem cada vegada més cap a una democràcia més participativa.
 
Molts pensaran que quan parlo de participar més em refereixo a les urnes. Sí, estic d’acord que un dels eixos principals d’aquesta democràcia participativa pot ser aquest, però m’agradaria centrar-me en l’altre eix, que és igual d’important, i és el fet de no deixar abandonats els nostres habitants una vegada l’època electoral ha passat. I és que el fet d’escoltar-los, saber què és allò que els preocupa o simplement com estan i què va malament és igual o més important que anar a votar.
 
I com? Doncs molt senzill: fent treball de carrer. I sí, perquè està molt bé que el polític faci treball al Consell General, a les comissions i representi Andorra quan ho hagi de fer, però avui en dia això ja no és suficient i la gent demana més. Volem polítics compromesos a qui no els costi anar un dia pel carrer i preguntar a la gent com està, com els va; que no els costi res organitzar una reunió de poble on debatre, sense por a la crítica, què és allò que canviarien i per què. O, simplement, parlar amb les diverses associacions o organitzacions del país i fer entre tots que Andorra funcioni, perquè només amb el treball de Consell i de comissions no és suficient. I alguns direu: això realment es pot fer o és simple demagògia? Doncs és molt fàcil de demostrar perquè n’hi ha uns que ja ho fan, i és el Partit Socialdemòcrata.
 
Tenim la sort de poder dir, ben alt i ben fort que des del PS d’Andorra els nostres consellers tant de Comú com del Consell General saben perfectament acomplir les dues missions dels seus mandats: fer feina de consell (sigui de Comú o del parlament) i fer feina de carrer. Per exemple, els nostres consellers organitzen cada últim dimarts de mes una reunió de poble a cada parròquia en què es tracten temes tant d’interès comunal com nacional, per escoltar els veïns de les diferents parròquies i trobar solucions als diversos problemes. I això no s’acaba aquí perquè de ben segur molts dels habitants d’Andorra la Vella us heu trobat a les nostres conselleres de Comú passejant per la parròquia, interessant-se pels seus ciutadans.
 
Com tota la feina que fan juntament amb altres membres del partit d’anar a les diverses associacions, preguntar i treballar en conjunt per millorar el nostre país i fer una vida més fàcil als nostres habitants. És doncs demagògia o és una realitat possible? Doncs des del PS us hem ben donat la prova que és ben possible i que avui en dia és l’única solució per realment saber què s’espera de nosaltres i sobretot en què podem fer millor el nostre país que, al cap i a la fi, ha de ser l’únic objectiu d’un bon polític: fer una Andorra millor per a la nostra ciutadania.

Sobre l'autor