Partit Socialdemòcrata

Una Anella Verda de camins històrics per promoure “un altre tipus de turisme” a Escaldes-Engordany

Crea: 12/02/2015 - 18:27
Els dos candidats de PS+Independents passegen pel camí de la Grau
La candidatura de PS+Independents a Escaldes-Engordany vol impulsar a la parròquia una Anella Verda que agrupi els “camins històrics” i es converteixi en una nova alternativa turística i per a l’esbarjo dels residents. Així ho ha explicat el número 2 de la llista, Aleix Mañosas, durant una visita al camí de la Grau, acompanyat del també candidat Mathieu Borrego. L’aspirant a cònsol menor també ha apuntat la necessitat de promocionar més la zona d’Engolasters.
 
“Volem recuperar els camins històrics i unir-los tots”, ha avançat Mañosas, tot posant en relleu la necessitat que “es coneguin per tota la parròquia i per tot el país”. L’objectiu d’aquesta Anella Verda serà “incentivar un altre tipus de turisme” i que “Escaldes opti per aquesta altra via d’esbarjo i no tot s’acabi sent Vivand i no sortim mai d’allà”. El número 2 de PS+Independents ha lamentat que es tracta “d’una alternativa que, a dia d’avui, ja hi és, però que no s’està explotant ni promocionant com caldria”. 
 
Mañosas ha apuntat que el cost del projecte no seria, ni molt menys, elevat perquè gran part dels camins que configurarien la futura Anella Verda ja existeixen actualment i tot just seria necessari fer-hi petites millores i senyalitzar-los de forma correcta. “Uns quants estan traçats”, ha recordat i, per tant, només “caldria una mica d’inversió per arreglar-los”. La idea és que la ruta sigui “el més gran possible” i que es converteixi en una mena de “GR amb barreja urbana i de muntanya, a prop del centre de la parròquia”. 
 
Una altra mesura relacionada amb aquest objectiu de potenciar altres vies de turisme a la parròquia passaria per fer conèixer millor la zona d’activitats d’Engolasters. “Allà tenim un circuit de BTT fantàstic al qual no se li treu tot el profit que es podria i després tenim camins de senderisme que tampoc s’acaben de senyalitzar”, ha apuntat Mañosas, que ha remarcat la necessitat de donar una millor difusió a totes les opcions de lleure que s’ofereixen en aquest espai per, d’aquesta forma, poder atreure més visitants a la parròquia.
Territori: