Partit Socialdemòcrata

Per què 'd'Acord'?

Crea: 03/20/2019 - 11:59

Article d'opinió publicat al Diari d'Andorra (20-3-2019)

Molts ciutadans m’han parat els darrers dies per desitjar-me sort a les eleccions. Hi concorro, com ja sabran, a la llista territorial de d’Acord a Sant Julià de Lòria, en què m’acompanya el Joan Fernández, representant de Liberals. Hi ha qui em pregunta per què fem aquesta aliança, que alguns, per legítims interessos electorals, volen desacreditar.

En primer lloc, m’agradaria recordar que, malgrat les nostres diferències ideològiques, que hi són, Liberals i el PS hem treballat conjuntament aquesta legislatura, tant al Consell com a alguns comuns. Hem demostrat que, dins d’aquestes discrepàncies, som capaços d’arribar a enteses i consensos pel bé dels ciutadans i del país. Unes sinergies que ara es concreten en d’Acord, especialment en punts estratègics per a Andorra com és la necessitat d’una major transparència en la gestió pública, d’una més gran representativitat dels ciutadans, o en la negociació de l’acord d’associació.

Aquest acord és, també –i no ho hem negat mai–, l’aposta per una estratègia possibilista. Amb l’actual sistema electoral, si no aconsegueixes victòries a les parroquials, la teva representació al Consell queda molt reduïda –fins i tot molt per sota del que realment s’hauria de tenir pel suport electoral acon­seguit–. Aquesta entesa ha de permetre que tots dos partits aconsegueixin més força parlamentària. Així, també la tindran les nostres respectives propostes.

Finalment, i pensant més en Sant Julià de Lòria, aquest acord és l’opció per a les lauredianes i per als lauredians d’un canvi de rumb en el tarannà de la nostra parròquia, presentant persones que, fugint d’interessos personalistes o partidistes, volen que torni a tenir la consideració que mereix en l’àmbit nacional, i que gaudeixi del progrés social econòmic que volem per a Andorra.