Partit Socialdemòcrata

PS+Independents impulsarà una associació de comerciants de tota la parròquia i una consulta sobre Vivand

Crea: 12/08/2015 - 20:32
Els membres de la candidatura a la carpa instal·lada a Vivand
PS+Independents vol impulsar una autèntica associació d’empresaris i comerciants a Escaldes-Engordany i s’aposta perquè vagi més enllà de l’entitat proposada per la majoria demòcrata, que només té en compte els negocis de Vivand i travesseres. Així ho ha explicat la cap de llista, Cèlia Vendrell, que també ha refermat la intenció de sotmetre el projecte de zona per a vianants a la ciutadania mitjançant una consulta. 
 
La candidatura, tal i com va fer ara fa uns dies, ha volgut apropar-se al carrer amb una carpa instal·lada a l’avinguda Carlemany. Allà, Vendrell ha posat en relleu la importància que, al seu entendre, té crear “una associació d’empresaris i comerciants de tota la parròquia, on també hi hagi el comú i que no només sigui per Vivand”. La cap de llista ha recordat que “ara es fomenten activitats” a la zona de vianants que “es paguen exclusivament des del comú”, un fet que considera “injust” ja que, a través dels impostos, “ho paguen entre tots els comerciants, també els qui no hi són a Carlemany”. 
 
Vendrell entén que “totes les zones de la parròquia tenen alguna cosa particular i es poden fer accions” i aquest seria, justament, l’objectiu d’aquesta entitat: “Continuar amb els dies Vivand, que funcionen molt bé, però també impulsar activitats a altres zones, com, per exemple, un mercat d’artesania a Engordany”. I la clau seria la creació “d’una borsa comuna on tothom participaria de forma econòmica” i que ajudaria “a revitalitzar totes les zones i no només l’eix de Carlemany”. 
 
Des de PS+Independents també es defensa la necessitat d’una consulta sobre Vivand. Es plantejaria, en definitiva, que els ciutadans “ens diguin quin model d’avinguda volen” i “farem en funció del resultat”. Vendrell lamenta que “tal i com s’ha fet el projecte no hi ha hagut una demanda cap el ciutadà”, al contrari, “se li ha imposat”. Per a la cap de llista, “el tema no està tancat”, com demostra el fet que “tothom el porta al seu programa” i el que es vol és “tancar-ho de forma definitiva”. 
 
La candidata de PS+Independents ha explicat que “com a Cèlia Vendrell mai he dubtat de l’èxit de Vivand” i ha afirmat que “el projecte m’agrada i crec que és bo per a la parròquia”. El problema, ha apuntat, “és que no m’han agradat les formes i és això el que ens porta a que el tema no estigui tancat”. Al mateix temps, ha admès que al seu entendre, difícilment en la consulta sortiria una marxa enrere total però si es podria preferir una certa flexibilització en l’accés amb vehicles en moments de poca afluència de visitants, com ara els matins entre setmana.
 
Territori: