Partit Socialdemòcrata

PS+Independents demana un altre color polític a la capital per negociar les transferències i oposar-se a l’heliport

Crea: 12/08/2015 - 23:22
Els candidats reben l'ovació final del públic que omplia la sala d'actes de la Llacuna
La sala d’actes del centre cultural La Llacuna ha quedat petita per acollir la reunió de poble de la candidatura de PS+Independents a Andorra la Vella. Durant la trobada, els membres de la llista han posat en relleu la importància que a la capital hi hagi un color polític diferent al de Liberals i Demòcrates per poder defensar amb tota la intensitat necessària els drets dels seus ciutadans en la negociació per la reforma de les competències i les transferències. A més, han advertit que un comú dels ‘taronges’ o un on repetís Jordi Minguillón de cònsol major no tindria prou força per oposar-se a la construcció de l’heliport nacional a la zona de la Comella. 
 
El primer a intervenir a l’acte ha estat el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Pere López, que ha acusat DA de “jugar a un doble joc” a l’hora de dir que vol reformar el sistema de transferències quan, en realitat, no hi ha gaire voluntat per les repercussions que això comportaria. Per això, ha defensat que “cal un altre color polític a Andorra la Vella”. De forma similar s’ha expressat posteriorment la cap de llista, una Dolors Carmona que ha remarcat que un habitant d’Andorra la Vella rep “un terç” del que estan rebent en concepte de transferències els d’Ordino o Canillo. “El ciutadà d’Andorra la Vella es mereix el mateix tracte que a les altres parròquies”, ha reclamat.
 
La possible ubicació d’un heliport a la Comella també ha estat posada sobre la taula. López ha recordat que “el Govern el vol tirar endavant” i que “el ministre Alcobé va dir al Consell General que era l’emplaçament millor valorat”. Al mateix temps, s’ha mostrat convençut que, en cap cas, la candidata de DA, Conxita Marsol, “tindrà força per oposar-se al projecte”. De forma similar s’ha expressat Carmona, que ha refermat “el posicionament ferm i clar” en aquesta qüestió de la candidatura. “Ens comprometem, si entrem al comú, a enviar el primer o el segon dia una carta al Govern on mostrarem el nostre desacord a la cessió dels terrenys”, ha avançat. 
 
López i Carmona també han coincidit en criticar el “ball de cadires” viscut a l’hora de confeccionar altres llistes. El parlamentari ha fet menció a una de les imatges dels darrers dies: “Tenim una ministra que està cantant nadales i fent campanya amb els liberals”, ha comentat, per després expressar que la solució passa per “un projecte progressista com el nostre”. De la seva banda, la candidata a cònsol major ha defensat tots els membres de la llista tot assegurant que “cap d’ells ha fet moviment estranys per aconseguir una cadira”. 
 
A la reunió de poble també ha participat Lídia Samarra, la número 2 de la candidatura. Ella ha estat l’encarregada d’explicar varis dels projectes claus del programa com ara el perfil web per potenciar la participació ciutadana o la voluntat de canviar d’ubicació la casa pairal. “Els avis es mereixen molt més que el lloc on estan ara”, ha afirmat. Una altra proposta ha estat la creació “d’un centre d’interpretació de la cultura popular” o l’impuls a la plaça del Poble. 
 
Per finalitzar l’acte, Carmona ha fet una crida a aconseguir que “la parròquia torni a ser socialdemòcrata i progressista”, com ho havia estat tradicionalment. Aquesta serà, ha assegurat, la forma que “Andorra la Vella torni a ser el que havia estat fa uns anys” i, per això, ha fet una crida al “vot útil”. 
 
Territori: