Partit Socialdemòcrata

PS+Independents d’Andorra la Vella posa en evidència la manca de planificació de la majoria comunal

Crea: 07/23/2020 - 20:11

Els consellers socialdemòcrates formulen diverses preguntes en relació als acords de la Junta de Govern vist que no s’han pogut tractar prèviament en comissió

 
 

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents del Comú d’Andorra la Vella han tornat a posar en evidència la falta de planificació de la majoria comunal. Ho han fet en repetides ocasions al llarg de la sessió del Consell de Comú que s’ha celebrat aquest dijous a la tarda, una d’elles en el punt de l’ordre del dia que servia per aprovar l’aportació de 2 milions d’euros al fons solidari del Govern amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. La líder dels socialdemòcrates al Comú de la capital, Dolors Carmona, ha recordat que des de principis del mes d’abril que es parla de participar en aquest fons i que es demana informació sobre l’impacte de la pandèmia a la parròquia i a les arques del Comú, la qual encara no s’ha obtingut. 

 

Carmona considera necessari disposar d’un informe d’impacte financer i així poder elaborar un pla de contingència que permeti donar resposta a les possibles necessitats que pugui tenir la ciutadania de la parròquia en el futur.

 

La manca de planificació de la majoria comunal també s’ha demostrat durant el punt de l’ordre del dia relatiu a la informació dels acords adoptats en Junta de Govern. Els tres consellers de PS+Independents han formulat fins a 30 preguntes perquè moltes de les qüestions no s’han tractat prèviament en comissió i tenen l’obligació de demanar informació. Un exemple concret ha estat el coneixement de la contractació d’un servei d’assessorament per a la reactivació econòmica de la parròquia. A més a més, el número dos de PS+Independents al Comú d’Andorra la Vella, Sergi González, també ha entrat una pregunta, que s’ha tractat al punt de precs i preguntes de l’ordre del dia, vist que havia esgotat les altres vies previstes per accedir a la informació. 

 

En aquest sentit, els consellers de PS+Independents han lamentat no poder participar i compartir les seves propostes en pro d’una millor resposta a la ciutadania. “Ens agradaria participar”, ha manifestat el conseller socialdemòcrata Sergi González, qui defensa que en molts aspectes “cal una visió de 360º”, i permetent la participació del seu grup s’afegirien nous punts de vista. Així, els consellers socialdemòcrates recorden que ells també formen part de la corporació i reclamen més planificació i transparència a la majoria.