Partit Socialdemòcrata

PS+Independents crearà un consell de gent gran i buscarà fórmules per ampliar la llar de jubilats

Crea: 12/04/2015 - 13:42
La candidatura de PS+Independents a Escaldes-Engordany impulsarà un consell de la gent gran en cas de proclamar-se guanyadora de les eleccions comunals del proper 13 de desembre. Així ho ha explicat la número 4 de la llista, Naeco Yamamoto, justament al local de l’associació que representa el col·lectiu de la parròquia, un espai que també es vol ampliar per poder unificar totes les activitats i evitar desplaçaments als padrins. En l’acte ha estat acompanyada pels candidats a cònsol, Cèlia Vendrell i Aleix Mañosas, i també pels membres de la llista Pere Bellido, Tomàs Riart i Josep Minguella.
 
Yamamoto ha demanat “canviar la manera d’actuar” amb la gent gran i un pas en aquesta direcció serà la creació d’aquest consell on “podran dir el que volen, el que demanen, explicar els seus neguits i, sobretot, participar”. I, en cas d’arribar a governar el comú, “mirarem les demandes i que puguin aconseguir el que volen”. 
 
Un altre problema detectat és el fet que, per participar en vàries de les activitats que s’organitzen a l’espai per a la gent gran, els padrins han de desplaçar-se a la sala habilitada al comú d’Escaldes. Yamamoto ha explicat que, des de PS+Independents, s’aposta de forma clara per canviar aquesta situació i aconseguir que “estigui tot junt a la llar de jubilats” ja que “la gent gran, a vegades té problemes per traslladar-se”. 
 
Una proposta seria aprofitar la terrassa de l’edifici, on actualment no es pot fer gaires coses pel fred, per ampliar la instal·lació i poder tenir “al mateix lloc tot”. Des de la candidatura també es treballarà per ampliar l’oferta d’activitats que, des del comú, s’impulsa per al col·lectiu de padrins.
 
Territori: