Partit Socialdemòcrata

Vela no descarta pactes postelectorals amb Liberals per possibilitar la investidura

Crea: 11/05/2018 - 18:41
Vela, durant una entrevista anterior a RNA (RTVA).

Notícia publicada a Andorradifusió.ad i emesa per RTVA (5-11-2018)

La primera secretària del Partit Socialdemòcrata està convençuda que l'acord per fer llistes conjuntes amb els liberals és l'única manera possible d'aconseguir consellers en aquestes circumscripcions. Ho ha dit a l'"Ara i aquí", on també ha deixat entreveure que podria haver-hi pactes postelectorals.
 
Si no s'unien amb alguna altra formació hagués estat molt complicat aconseguir consellers a les territorials. Susanna Vela ha recordat que en comicis anteriors ja havien fet pactes amb d'altres formacions i ara han decidit presentar candidatures conjuntes en algunes parròquies amb Liberals. Cada partit tindrà un programa amb projectes diferenciats, però hi haurà punts en comú, com ara la reforma electoral, reforçar el Consell o evitar abusos de contractació pública. També ha assegurat que no se n'ha parlat, però no descarta possibles pactes postelectorals. "Hem de possibilitar una investidura. No deixarem un país sense executiu. La facilitarem, evidentment amb uns acords previs i el que sigui necessari", insisteix. "En qualsevol cas, els punts d'acord que portem al programa, al Consell, siguem sis consellers o quatre o els que siguem, els intentarem tirar endavant amb els liberals i amb aquelles forces que ens puguin donar un cop de mà", afegeix.
 
Vela també s'ha referit a la despenalització de l'avortament, un dels temes més candents de la propera campanya electoral. Defensa que és "un dret que Andorra s'està vulnerant" i que es pot trobar una solució que no comprometi el Coprincipat. "Són caps d'estat, amb tot allò que això significa, i han de vetllar pels drets de tota la ciutadania d'aquest país. Hi ha una responsabilitat molt elevada per part seva i han d'intentar fer-ho possible", insisteix.
 
De moment, el PS i els liberals han pactat per anar junts en tres parròquies i s'han donat unes setmanes més per acabar de decidir si hi haurà més col·laboracions. Volen tenir-ho tot enllestit al gener.

Sobre l'autor

imatge de PS
PS