Partit Socialdemòcrata

Les minories veuen “interessos polítics” en l’adjudicació a Intuering

Crea: 02/09/2018 - 11:22
Els consellers comunals, davant el comú d'Encamp (J.G. / Bon Dia).

Notícia publicada al Bon Dia (9-2-2018)

Si dilluns passat els membres de la minoria d’Encamp ja criticaven l’adjudicació directa a l’empresa espanyola Intuering Consulting del pla per dinamitzar la parròquia perquè no s’havia fet per concurs i van reclamar que es fes marxa enrere,  ahir van aportar un argument més a aquesta demanda. Segons va explicar el conseller de PS més independents, Joan Sans, han comprovat, en la documentació annexa, que el govern comunal havia signat l’oferta de l’empresa el mes d’octubre, dos mesos abans de decidir fer el pla de dinamització.
 
De fet, la comissió d’administració va proposar, el 6 de desembre, l’elaboració del pla director de dinamització econòmica de la parròquia. El 18 d’aquell mes la Junta de Govern va aprovar la proposta de la comissió i, dos dies després,  Intervenció feia un informe favorable a l’adjudicació dels treballs a Intueri Consulting. El 28 de desembre va ser quan es va acordar l’adjudicació dels treballs. Ara, amb la documentació annexa, “s’ha descobert que l’oferta amb el pressupost d’Intueri ja estava signada a l’octubre”, va comentar Sans i, per tant, “fa la sensació que tot el procés a posteriori d’encàrrec a l’administració i la justificació d’intervenció era d’una cosa que s’havia d’adjudicar sí o sí”, va dir el conseller socialdemòcrata. 
 
Per la seva banda, la consellera de Liberals més independents, Maribel Lafoz, va manifestar que no s’ha analitzat el possible contingut penal d’aquesta adjudicació. Tot i això, ella va manifestar a títol personal que més que prevaricació hi veu “un interès polític al darrere”. Amb tot, Lafoz va aprofitar per fer esment de les adjudicacions del Govern a l’empresa Spai, en què va assegurar que “sí que es pot plantejar un cert dubte tenint en compte que hi pot haver una sèrie d’interessos particulars. En aquest sentit, no volem avançar-nos, volem pensar que és un problema de regularitat administrativa, i que el senyor cònsol faci les comprovacions pertinents i tiri enrere tot allò que pensem que és una irregularitat administrativa”, va dir la consellera de Liberals més independents. 
 
Recordem que dilluns passat els consellers de la minoria ja van criticar que l’adjudicació directa a aquesta empresa per un import de 45.000 euros era irregular perquè  la llei de contractació pública diu que les que són superiors a 10.000 euros han de fer-se per concurs i almenys demanar tres pressupostos. El cònsol es va comprometre a revisar la contractació i tirar-la enrere si hi veia alguna irregularitat. 
 
Per altra banda, els consellers de l’oposició encampadana van reiterar ahir la crítica contra el cònsol per no deixar-los utilitzar la sala de premsa per comunicar als mitjans aquestes qüestions d’irregularitats en l’adjudicació. Per això, van fer la roda de premsa a les portes del Comú, a unes temperatures sota zero. Sans, a més, va acusar de mentider el comunicat emès pel Comú en què es deia que es deixava una altra dependència comunal. “Nosaltres vam demanar la sala de premsa o una altra sala, ens van preguntar quin era el contingut i el cònsol per telèfon ens va dir que no”, va dir el conseller socialdemòcrata. Lafoz, però, va dir que els va sorprendre la negativa de Torres i que “no l’entenem i no s’acaba de justificar”. 
Territori: