Partit Socialdemòcrata

López considera que L'A ha de donar explicacions als electors

Crea: 05/14/2019 - 16:42
López, durant la roda de premsa (Diari).

Notícia publicada al Diari d'Andorra (14-5-2019)

El líder del Partit Socialdemòcrata i candidat a cap de Govern, Pere López, considera que Liberals d’Andorra (L’A) ha de donar explicacions als electors pel pacte al qual va arribar amb Demòcrates (DA) i amb el que es referenda el suport que el partit de Jordi Gallardo oferirà al candidat a cap de Govern taronja, Xavier Espot, a la sessió d’investidura que se celebra avui. López va recordar que el motiu de sumar forces mitjançant la marca conjunta de d’Acord a les eleccions territorials del 7 d’abril era per “la necessitat d’un canvi polític al país”. El líder del PS va manifestar que els votants “mereixen explicacions públiques per les decisions que s’han pres”, unes explicacions que López suposa que es donaran durant la jornada de rèpliques.
 
López va expressar l’evidència que hi ha un “sentiment de decepció”, però va deixar clar que aquesta decepció és sobretot “pels electors, per la gent que es va mobilitzar i que va votar per un canvi polític al nostre país”. “Tinc el convenciment que els electors que van votar d’Acord no ho van fer perquè els seus vots servissin per donar suport a DA”, va lamentar el candidat a cap de Govern del PS, que va erigir el seu partit com a única alternativa real a DA i com el grup més gran de l’oposició al Consell General.
 
“Nosaltres continuem pensant que aquest canvi és necessari, continuem explicant la mala gestió dels governs de DA”, va assegurar. López va explicar que és un bon moment per refermar el compromís del Partit Socialdemòcrata amb els ciutadans “que ens van fer confiança el 7 d’abril”.
 
Atesa la situació actual i davant la celebració dels comicis comunals aquest mateix any, López va explicar que el pacte amb L’A per d’Acord era “per a les eleccions generals” i que els ciutadans que les polítiques de DA “els resultin perjudicials” només tenen una possibilitat, “l’opció de votar pel Partit Socialdemòcrata”. “Crec que és la lectura del moment polític actual sobre la base de les decisions que cadascú ha pres”, va explicar.
 
López, que presentarà la seva candidatura a cap de l’executiu durant la sessió d’investidura, va explicar que la intenció del PS va ser crear una alternativa de Govern, motiu pel qual es van reunir amb L’A, terceravia i Ciutadans Compromesos (CC). En concret, amb el partit liderat per Gallardo, López va explicar que hi va haver algunes converses “molt preliminars”. D’altra banda, va revelar haver mantingut una conversa telefònica amb Gallardo, de 30 segons, en la qual li feia saber que L’A no donaria suport a la candidatura del PS a la investidura i treballaria en la línia de fer un Govern de coalició amb DA.

Sobre l'autor

imatge de PS
PS