Partit Socialdemòcrata

Gili afirma que en la demanda sobre el vot judicial no s'hi ha de veure "dimonis" sinó "garanties"

Crea: 02/12/2019 - 18:34
Un instant de la roda de premsa.

Notícia publicada a Informatius.ad i emesa per ATV (12-2-2019)

La consellera socialdemòcrata Rosa Gili ha indicat que amb la petició conjunta amb liberals al voltant de la custòdia del vot judicial no s'ha volgut qüestionar la Batllia sinó posar el focus en les garanties per a un procés cada vegada més utilitzat.
 
Gili assegura que no s'ha d'interpretar la demanda d'una custòdia permanent del vot judicial com una crítica al procediment sinó una manera d'incidir que aquesta fórmula tingui garanties que atenguin les recomanacions internacionals. "No s'hi ha de veure dimonis sinó que es busquen garanties perquè ningú tingui mals pensaments que hi pot haver hagut una mala praxi. És saber com es fa", insisteix.
 
La consellera afirma que és un procediment cada cop més important i té constància, per exemple, que es pot canviar dins dels terminis. "Cada cop hi ha més vot judicial, a més a més també es un vot que el pots canviar. Vas a votar i mentre estàs dins del termini ens consta que hi havia hagut, o se'ns ha dit, que hi havia gent que el canviava", revela.
 
El Partit socialdemòcrata presentarà quatre reserves d'esmena a la llei de drets d'infants i adolescents sobre qüestions que no van ser acceptades en el treball en comissió. Gili no entén com no s'han acceptat qüestions que considera genèriques i enriquidores. Diu que és "una llei important, que té el mèrit d'existir, però que nosaltres pensem que han quedat algunes deficiències per les presses probablement de voler-ho tancar tot ràpid"
 
Des del PS se segueix crític amb la planificació del Consell al tram final de legislatura, amb molt volum de treball que es veurà reflectit en la darrera sessió de Consell General, que es preveu que s'allargui dues jornades.