Partit Socialdemòcrata

El PS vol que els empresaris aportin millores a la llei de l’emprenedoria

Crea: 03/17/2017 - 10:57
Un instant de la reunió.

Notícia publicada al Bon Dia (17-03-2017)

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) van explicar ahir als empresaris, en una trobada que va tenir lloc a la Cambra de Comerç, el contingut de la proposició de llei de suport als emprenedors, la seva internacionalització i el seu finançament, que va entrar a tràmit al Consell General fa unes setmanes. La intenció dels socialdemòcrates és recollir el màxim d’aportacions possibles dels agents econòmics per millorar el text “d’acord amb el que els empresaris necessitin” en el procés d’esmenes en comissió, segons va explicar Gerard Alís.
 
En aquest sentit, el parlamentari del PS va indicar que el text havia causat una bona impressió entre la trentena llarga de persones que van assistir a la reunió. “El feedback ha estat positiu; creiem que l’han rebut amb bons ulls”, va manifestar a preguntes dels mitjans de comunicació. A la vegada, va indicar que “ara esperem que tingui el màxim d’aportacions possible per millorar la llei”, i va recordar que “nosaltres mateixos podem fer esmenes i incorporar-hi aquelles coses que els empresaris considerin que necessiten”. Els consellers del PS van manifestar que esperen que la proposició de llei sigui presa en consideració, i en aquest sentit ahir mateix a la tarda hi va haver una reunió amb la resta de forces de l’arc parlamentari per donar-los a conèixer el text. “No sabem si s’acceptarà o no, però hem tingut una impressió positiva dels altres grups parlamentaris”, va explicar Alís. 
 
L’objectiu de la proposició de llei és triple: facilitar la creació d’empreses, ajudar a la captació de noves empreses de fora que es vulguin establir al país i oferir alternatives de finançament. Els principals destinataris que es podran beneficiar d’aquesta regulació són aquelles persones que vulguin posar en marxa activitats relacionades amb la tecnologia o que, tot i pertànyer als sectors tradicionals de l’economia, tinguin algun component tecnològic o innovador.  A través de la iniciativa també es pretén fomentar l’emprenedoria en l’educació, no només en l’àmbit universitari, i establir noves estructures societàries. Així mateix, es posa especial èmfasi també en la qüestió del finançament, que, tal com va recordar Alís, “és un dels principals frens a l’emprenedoria”, i en l’acceleració dels processos administratius perquè una empresa pugui començar a funcionar en el menor temps possible, “de manera que es puguin fer els controls posteriorment”. 
 
Per a la redacció de la llei el PS ha comptat amb l’assessorament del bufet d’advocats Roca i Junyent, dos membres del qual van ser els encarregats de donar a conèixer detalladament el contingut del text, i van recordar que un 45% dels europeus es manifesta a favor de l’autoocupació, fet que justifica que sigui cada vegada més imprescindible regular tot el que està relacionat amb l’emprenedoria. 
 
Els responsables de la Cambra de Comerç no van voler donar la seva opinió en relació amb la proposta del PS, tot i que a la reunió hi va assistir el president, Marc Pantebre, i la directora, Pilar Escaler. També hi va ser present el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Xavier Al­timir.

Sobre l'autor

imatge de PS
PS