Partit Socialdemòcrata

El PS proposa que el fons de reserva de la jubilació serveixi per fer pisos socials

Crea: 07/09/2019 - 17:30
López i Gili, durant la roda de premsa (B.N. / Altaveu).

Notícia publicada a Altaveu Digital (9-7-2019)

El PS ha presentat aquest dimarts una proposició de llei perquè el fons de reserva de la jubilació adquireixi habitatges, els rehabiliti, i els posi al mercat a preus assequibles, amb la intenció de rebaixar la dinàmica a l'alça dels lloguers, una situació que consideren desbocada. El president i la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Rosa Gili consideren que es tracta d’una mesura que aporta “moltes coses positives”.
 
"Mentre el Govern estava més preocupat per col·locar ministres i secretaris d'Estat, nosaltres hem estat treballant i el resultat és aquest". Així ha presentat Rosa Gili la proposició de llei de modificació de la llei del Fons de reserva de jubilació (FRJ), el primer text legislatiu que entra a tràmit aquesta legislatura. La proposició reveu que en el termini de quatre anys el fons de reserva hagi d’invertir un 10% dels fons, és a dir, uns 125-130 milions  segons les xifres del 2018 en la compra d'immobles.
 
Aquestes inversions s’hauran de fer per tot el territori perquè estiguin repartides i, a més, i en base a uns peritatges i segons el preu de mercat de l’1 de juliol del 2019, el cost d’adquisició dels immobles haurà de gaudir d’un 10% de descompte. Un 15% dels habitatges podrien destinar-se a famílies amb necessitats socials i un 5% a estudiants, amb la finalitat d'evitar el que des de la formació consideren "una catastròfica situació de l'habitatge", al mateix temps que qualifiquen de "pegat" les mesures urgents com la congelació dels lloguers.
 
Estan oberts a negociar el que consideren l'única proposta viable que s'ha presentat oficialment sobre el problema de l'habitatge tot recordant que el raonador del ciutadà assegura que l'accés a la vivenda és un greu problema per a molts ciutadans, i l'AGIA lamenta que no es trobin solucions efectives. Gili ha dit que "malgrat mesures específiques en el darrer pressupost de l'Estat i una llei Òmnibus sobre l'habitatge, el mateix cap de Govern en acabar la quarta reunió de la comissió d'Habitatge, reconeixia dificultats per a trobar solucions efectives i demanava ajut als comuns i a les entitats bancàries".