Partit Socialdemòcrata

El PS proposa modificar el reglament del Consell perquè UL i CC tinguin grup propi

Crea: 01/10/2018 - 19:17
López i Gili durant la roda de premsa.

Notícia publicada a Informatius.ad i emesa per RTVA (10-1-2018)

Modificant l´article 24 del reglament del Consell General es podria resoldre la situació de bloqueig al grup mixt. Així ho asseguren els consellers socialdemòcrates. La modificació permetria que Unió Lauredina i Ciutadans Compromesos poguessin formar grup propi i d'aquesta manera manetenir la representació de les minories.
 
Els consellers socialdemòcrates del grup mixt continuen lluitant per no perdre la representativitat acordada incialment. Després que dimarts Sílvia Bonet i Víctor Naudi anunciessin que donarien suport a una presidència del grup mixt a Josep Pintat, aquest dimecres els socialdemòcrates fan una altra proposta: modificar l´article del reglament del Consell referent a la creació de grups parlamentaris permetent que es puguin crear al llarg de la legislatura. Això permetria, segons la consellera Rosa Gili, que els de Pintat tinguessin grup propi i que el mixt es quedés com està. Si no és possible, Gili insisteix en la presidència rotatòria.
 
El PS ha denunciat que Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos ja tenen un secretari de Sindicatura, i que si es queden també amb la presidència, el PS perdrà representativitat. Han recordat que van rebre més del 23% dels vots en les últimes eleccions, i que els cinc consellers que s'han separat dels Liberals, representarien poc més del 17% dels vots.
 
Els socialdemòcrates s'han mostrat en desacord amb les decisions que ha pres Sindicatura, i han assegurat que si finalment se'ls obliga a dur a terme la votació sense estar-hi d'acord, no descarten accions legals.