Partit Socialdemòcrata

El PS, preocupat per la postura de França respecte al sector tabaquer

Crea: 01/29/2018 - 11:14
Un instant del directiu.

Notícia publicada a Informatius.ad i emesa per RTVA (28-1-2018)

El PS veu amb preocupació la postura de França respecte al sector tabaquer, i més a causa de les queixes per la proliferació de contraban al Pas de la Casa. Recorden que Andorra es va dotar de lleis per evitar aquesta pràctica i que caldria revisar si s´apliquen correctament.
 
El govern francès ho ha deixat clar: Si Andorra vol una transitòria de trenta anys per garantir el futur de la indústria, en el marc de l´acord d´associació, haurà de reduir el diferencial de preu respecte del tabac francès. I encara més, en tres dècades el Principat hauria d´anar reduint progressivament el preu de venda, fins a equiparar-lo amb el país de la UE que el comercialitzés a un preu més barat.
 
Des del PS consideren que la situació és preocupant i més per les queixes franceses a causa del contraban al Pas de la Casa. El partit recorda que Andorra es va dotar d´eines legals per erradicar aquesta pràctica, per tant, caldria revisar si s´estan aplicant correctament.
 
D´altra banda, Vela ha explicat que el recurs contra la sindicatura per l´afer del grup mixt està enllestit i per recomanació dels assessors jurídics del partit el presentaran davant el TC i no a la Batllia, com s´havia apuntat.
 
El recurs contra sindicatura es basa en el paper que va tenir en l´afer del grup mixt i el fet que el síndic general no convoqués Pere López a la junta de presidents.