Partit Socialdemòcrata

El PS planteja un Comú proper i Escaldes com la capital de l’aigua

Crea: 11/27/2015 - 12:12
Els candidats a les escales de Caldea

Article publicat al diari Bon Dia

Fer que Escaldes-Engordany torni a ser la capital de l’aigua i l’aposta per un Comú dialogant amb la ciutadania són els grans eixos del programa electoral del Partit Socialdemòcrata més Independents (PS+I). Ho va indicar la candidata a cònsol major, Cèlia Vendrell, que va explicar que per fer-ho tenen un equip preparat i “amb l’experiència, la joventut i la saviesa de diferents generacions”. Són aquestes “persones com vosaltres” les que “dediquen part del seu temps a fer política perquè la societat es mereix un canvi, perquè fa molts anys que estem governats per un mateix color”, va dir Vendrell.
 
Aquest canvi s’identificarà per la instauració d’un nou tarannà i una nova forma de treballar, a través del diàleg i acostant el Comú al ciutadà. Això és el que el diferenciarà dels governs que hi ha hagut fins ara, va assenyalar la cap de llista. Per aquest motiu s’apostarà per incloure pressupostos participatius i mesures de transparència en la gestió.
 
Quant a l’objectiu de tornar a fer de la parròquia la capital de l’aigua, la intenció és potenciar la vessant cultural de l’aigua termal (fent reviure la part alta), però també es vol posar èmfasi en la qualitat de l’aigua potable i garantir que l’aigua residual no vagi als rius. A banda, la protecció i potenciació de la vall del Madriu serà un altre dels punts destacats de les propostes.
 
En la presentació de la candidatura, Vendrell va posar en relleu la feina feta conjuntament amb el número dos, Aleix Mañosas, com a consellers de l’oposició. “La nostra veu al Comú és fluixa però al consell de comú és forta i sempre l’hem aprofitat per fer preguntes a la majoria”, sobretot quan es va impulsar Vivand, en què l’equip de govern va “menysprear la ciutadania”, va remarcar. Per tot plegat va recordar que PS+I són l’alternativa i va concloure que “la política del canvi comença pels comuns”.
Territori: