Partit Socialdemòcrata

El PS es mostra “decebut” pels electors que van votar per un canvi

Crea: 05/14/2019 - 16:45
Pere López, durant la roda de premsa.

Notícia publicada al Bon Dia (14-5-2019)

Amb “certa sorpresa” i amb “decepció”. Així ha encaixat el Partit Socialdemòcrata l’acord entre Demòcrates, Liberals d’Andorra i Ciutadans Compromesos per formar un govern de coalició i garantir l’estabilitat de la legislatura. I així ho va explicar ahir el candidat a cap de Govern i president de la formació, Pere López, que va deixar clar que la decepció “no és tant pels responsables polítics i els consellers del PS”, sinó “per tota la gent que va votar amb l’esperança d’un canvi polític”.
 
En aquest sentit, López, que va voler ser molt prudent i va mossegar-se la llengua a l’hora de valorar el gir fet per L’A després de concórrer a les territorials amb els socialdemòcrates sota la fórmula de d’Acord, es va mostrar convençut “que els ciutadans que van votar d’Acord no ho van fer per donar continuïtat a un govern de Demòcrates”. Així, el líder socialdemòcrata va recordar la gestació de d’Acord assegurant que “era evident amb quina idea es van sumar forces”, que no era cap altra que la de buscar un canvi polític. D’aquí, a la decepció i sorpresa apuntada per López, i més després “d’haver treballat plegats unes candidatures i defensat de manera enèrgica la necessitat d’un canvi per acabar amb la mala despesa pública i amb el menysteniment de les institucions” que han caracteritzat la “forma de fer” de DA.
 
López, que va considerar que no hi ha hagut canvis en aquesta forma de fer, va assegurar que des del PS “ens mantenim” amb allò que “hem defensat”, i va reafirmar el compromís davant els ciutadans que els van fer confiança als comicis del 7 d’abril passat, sigui a la llista nacional o a les territorials de d’Acord, de “defensar el projecte del PS i també les línies que contenien les candidatures de d’Acord”.
 
En aquesta línia, el dirigent socialdemòcrata va remarcar que si durant la campanya electoral deien que “el PS era l’única alternativa real a DA”, ara, i després de l’acord a tres bandes, “som l’única alternativa a les polítiques de Demòcrates”, amb l’excepció, va puntualitzar, “de Sant Julià de Lòria i de Josep Pintat”. Així mateix, i interpel·lat sobre les futures eleccions comunals del desembre, tot i incidir que “queden lluny”, López sí que va deixar clar que “l’única alternativa que tenen els ciutadans, que hagin estat víctimes o no els agradin les polítiques de DA, és votar el PS”.
 
D’altra banda, López va lamentar que fins ara no s’hagin donat explicacions amb relació a l’acord. De fet, va explicar que si no va comparèixer fins ahir a dos quarts de set de la tarda era perquè esperava que els impulsors del govern de coalició expliquessin l’acord i així “poder fer-ne una valoració a posteriori”, un fet que “finalment no s’ha produït”. I és que el candidat a cap de Govern socialdemòcrata, que defensarà avui el model de país que proposa el PS en el debat d’investidura, considera que tot el que ha passat després del 7 d’abril “mereix explicacions públiques”, unes explicacions “no tant per a les altres forces polítiques, sinó pels electors i els ciutadans”.
 
Així, López va recordar que des del PS s’ha intentat articular una majoria alternativa i que  es van mantenir reunions amb Terceravia, Ciutadans Compromesos i Liberals d’Andorra. Després d’aquells primers contactes “preliminars”, López va explicar que la setmana passada va rebre una trucada del president liberal i que en una conversa de “tot just 30 segons va dir que no em donaria suport a la investidura i que treballava en la línia de fer un govern de coalició”.