Partit Socialdemòcrata

El PS denuncia “l’obscurantisme” de la CASS

Crea: 04/08/2016 - 11:04
López durant una roda de premsa.

Notícia publicada al Diari d'Andorra

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López va acusar ahir la CASS “d’obscurantisme”.
 
La raó, segons López, és que la parapública no li va respondre a una pregunta realitzada al gener referent a les pèrdues sofertes en les inversions del fons de reserva de jubilació i els productes que les van causar al llarg del segon i tercer trimestre del 2015. Per això, va presentar ahir 13 noves demandes d’informació, va posar en relleu que “la rendibilitat aconseguida pel fons ha estat la més baixa dels darrers anys” i va destacar la importància d’esbrinar els motius d’aquesta situació.
 
Les demandes del conseller general del PS reclamen tenir “una relació exhaustiva” de tots els productes en què es troben invertits els diners provinents de les cotitzacions de la branca de jubilació. Les dades es demanen per diferents moments: per cada final del tercer trimestre dels dar­rers cinc anys i dels darrers cinc trimestres. Dues demandes més persegueixen saber quins productes van patir pèrdues, i la tretzena reclama quina ha estat l’aportació que, via els excedents de la branca de jubilació, s’ha anat fent des de l’any 2011 al fons de reserva.
 
Per López, aquestes peticions “són molt més segmentades, detallades i concretes” que la realitzada fa uns mesos “per evitar que se’ns contesti de forma esquiva”, va apuntar. El socialdemòcrata considera que “aquesta informació a totes llums ha de ser pública” per tal “d’esvair els dubtes que tenim amb relació a les pèrdues ocasionades en algun trimestre del 2015”, unes davallades que, al seu parer, “han malmès el rendiment del fons”.