Partit Socialdemòcrata

El PS demana el contracte del cap del gabinet jurídic

Crea: 01/25/2016 - 12:57
Gerard Alis amb Rosa Gili durant una sessió de Consell General.

Notícia publicada al Diari d'Andorra

Els socialdemòcrates han entrat una demanda d’informació a Sindicatura per poder veure el contracte del nou cap del gabinet jurídic de Govern, Jesús Emilio Torrejón.
 
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) volen tenir més informació sobre la contractació d’un expert en dret espa­nyol com a nou cap del gabinet jurídic del Govern. Per això, Gerard Alís va entrar divendres passat a Sindicatura una demanda d’informació on reclama que l’executiu faciliti el contracte laboral que s’ha tancat amb el lletrat. 
 
El mateix cap de Govern, Toni Martí, va reconèixer divendres que no existeix encara el contracte, però “que s’estava treballant” en el seu redactat. L’executiu hauria optat per fins qui fa uns mesos era director general de l’advocacia de la Generalitat valenciana, Jesús Emilio Torrejón Puchol,   càrrec que va abandonar amb el canvi de color polític a la comunitat. Tot apunta que el jurista percebria un salari mensual de 8.000 euros. 
 
 
En aquest sentit, des del PS, a través d’un comunicat de premsa, recorden que durant l’etapa de Torrejón al govern valencià “destacades figures de l’executiu llevantí va estar immerses en casos judicials de rellevància vinculats a la corrupció”. 
 
Els socialdemòcrates lamenten “el malestar” que entre el col·lectiu d’advocats ha generat aquesta possible contractació. I és que molts professionals consideren que la feina que exercirà Torrejón era perfectament assumible per gent del país i que no calia anar a buscar el cap de gabinet a un altre Estat. La nova degana, Sophie Bellocq, va assegurar dijous passat que “si la contractació s’ha fet de forma unilateral i sense demanar-ho als advocats del país, o sense un concurs públic, és una situació que podem lamentar”. En aquest sentit, el mateix Martí va afirmar, divendres, ser conscient dels “neguits” que havia aixecat aquesta possible contrac­tació. 
 
Tot i que el cap de Govern va assegurar que la contractació encara no s’ha rubricat, així que “no està vigent”, el PS vol tenir tota la informació al respecte. Per aquesta raó, a la demanda d’informació entrada a tràmit a Sindicatura, reclamen que des de l’executiu se’ls faci arribar el contracte laboral signat entre totes dues parts.