Partit Socialdemòcrata

El PS demana conèixer les pèrdues en les inversions del fons de reserva de la CASS

Crea: 04/08/2016 - 11:11
López, durant una roda de premsa.

Notícia publicada a Informatius.ad i emesa a l'informatiu d'ATV

El Partit Socialdemòcrata ha presentat tretze demandes d'informació per conèixer les pèrdues sofertes en les inversions del fons de reserva de jubilació de la CASS i els productes que les van causar, al llarg del segon i tercer trimestre de l´any passat. Segons els socialdemòcrates, així volen contrarestar l'obscurantisme de la CASS que no ha volgut donar aquestes dades quan el PS ho va preguntar al gener.
 
Els socialdemòcrates han assegurat que l´objectiu de les 13 demandes d´informació sobre la CASS és esbrinar per què la rendibilitat dels fons de reserva de jubilació de la Seguretat Social va ser el 2015 la més baixa dels darrers anys. Concretament, es reclama l'import de les davallades i la causa. També posen èmfasi que han fet preguntes molt concretes per evitar que la Caixa Andorrana de Seguretat Social respongui de manera esquiva. Consideren que aquesta informació hauria de ser pública i han qualificat l'actitud de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, en aquest àmbit, d´obscurantista.
 
A més, reclamen saber les aportacions realitzades al fons de reserva de la CASS des del 2011 i que provenien dels excedents de la branca de jubilació.
 
Finalment, volen una descripció dels productes en què es troben invertits els diners provinents de la branca de jubilació dels darrers cinc anys desglossada trimestre a trimestre.