Partit Socialdemòcrata

El PS buscarà coalicions amb partits i entitats per sumar forces a les generals

Crea: 10/23/2017 - 19:01

Notícia emesa a RTVA i publicada a Informatius.ad (23-10-2017)

La nova executiva del PS començarà a treballar des d´avui mateix en les properes eleccions. No descarten presentar-se en conjunt amb altres forces polítiques per conformar una opció alternativa. A més, a llarg termini proposen canvis per potenciar la participació electoral.
 
El PS va escollir ara fa dos dies Susanna Vela com a nova primera secretària i Carles Sánchez com a nou secretari d´organització. Tots dos han explicat a l´"Ara i Aquí" que aquest dilluns a la tarda celebraran la primera reunió per començar a preparar els comicis generals. Com ja ha passat en anteriors ocasions, no descarten fer coalicions per tenir més força. Vela parla d'una "alternativa de progrés amb altres forces polítiques, entitats i persones de forma individual". "Aquest sempre ha estat el nostre tarannà", assegura.
 
Encara en clau electoral, el PS té la intenció de reformar la llei electoral i la llei de la nacionalitat. Ambdues modificacions servirien per potenciar la participació, que veu "necessària perquè sigui un sistema més representatiu". Defensa la proposta perquè actualment "molta gent no pot participar de la vida política perquè té una altra nacionalitat a la qual no vol renunciar".
 
Sánchez i Vela també han indicat que la intenció del PS és presentar-se a totes les parròquies. En aquest sentit, han reconegut la importància cabdal de la branca jove per garantir el relleu generacional.