Partit Socialdemòcrata

El PS alerta que l'impacte econòmic de la reforma de les transferències serà més alt

Crea: 03/21/2018 - 18:33
Alís i López durant la roda de premsa.

Notícia publicada a Andorradifusio.ad i emesa per ATV (21-3-2018)

El PS creu que l'impacte econòmic de la llei de transferències seria de més de 7,5 milions, i no de 4,4 com assegura el Govern. Considera que la sentència del Constitucional que anul·la alguns punts és un cop polític a l'executiu sense precedents i vol que es faci un nou text legal amb més consens. Alerta que els canvis previstos pel Govern seguirien perjudicant les mateixes parròquies.
 
El president suplent del grup mixt, Pere López, creu que l'impacte econòmic de la llei en el repartiment als comuns seria de 7,5 milions a partir del 2020. Una xifra superior al que ha dit el Govern. "No sé si això es considera de mínims o no, o si la voluntat és aplicar criteris reals o tornar a fer una simulació per aplicar el mateix que hi havia. La qual cosa seria esquivar la realitat i la sentència del TC, i seria no afrontar el problema existent", ha denunciat López.
 
El conseller del PS al grup mixt, Gerard Alís, considera que la sentència del Tribunal Constitucional, on s'assenyalen diversos aspectes de la llei de transferències contraris a la Carta Magna, és una oportunitat per fer un nou text més consensuat. Afirma que l'opció del Govern sembla que és fer "un pedaç" que "segueix agreujant la situació a Andorra la Vella, Escaldes i Sant Julià"."El més lògic seria que obrissin ja la negociació amb tots per replantejar el sistema", afegeix.
 
Els socialdemòcrates també han volgut recalcar que no hi ha precedents d'una sentència d'aquestes característiques.