Partit Socialdemòcrata

El PS alerta que la reforma laboral de DA "fomentarà la precarietat i es perdran drets"

Crea: 04/19/2017 - 18:05
Gili, amb dos periodistes d'ATV.

Notícia emesa per ATV i publicada a Informatius.ad (19-04-2017)

Preocupació del PS per la reforma del codi de relacions laborals. Els socialdemòcrates creuen que retalla drets i que "fomentarà la precarietat laboral". Així ho ha assegurat la consellera Rosa Gili al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional. Gili veu la reforma més propera a la patronal que no pas als assalariats. Pel que fa a la continuïtat de Sílvia Bonet com a consellera amb dedicació exclusiva, es remet a la propera junta de presidents.
 
El PS aprecia que DA escolti els agents econòmics i socials abans de presentar la reforma laboral. Tot i així, la modificació del codi de relacions laborals preocupa molt els socialdemòcrates. Segons ha explicat la consellera Rosa Gili a Ràdio Nacional, la reforma perjudicarà els treballadors. Alerta que "hi ha moltes mesurs que fomentaran la precarietat laboral i es perdran drets". A més, acusa els Demòcrates de posicionar-se "al costat de la patronal" i no dels assalariats.
 
Gili també cosntata la manca de recursos humans i econòmics per als sindicats. Per exemple, a l'hora d'analitzar les reformes i poder fer una bona interlocució per part dels treballadors.
 
La consellera també s'ha referit a l'oposició dels veïns d'Engolasters a la ubació de l'heliport nacional en uns terrenys propers a FEDA. Creu que els neguits s'entenen perfectament per la manca d'estudis. En aquest sentit, ha explicat que el PS no s'oposa a la infreaestructura, si bé voldria tenir més xifres. Creu que "ha de ser com una balança" en què s'analitzi "què ens costa a nivell econòmic i l'afectació sobre la població, i què hi guanyem", ja que cita "moltes veus" que en "posen en dubte la viabilitat".
 
Gili també ha parlat sobre el fet que l'exconsellera d'SDP Sílvia Bonet vulgui seguir amb dedicació exclusiva al grup mixt. Tot i expressar els dubtes pel precedent que crearia, ha deixat clar que la qüestió s'ha de solucionar a la propera junta de presidents.
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS