Partit Socialdemòcrata

El PS acusa l’executiu de no respectar la legislació vigent

Crea: 06/17/2016 - 11:29
Els consellers generals del PS, durant un descans de la sessió.

Notícia publicada al Bon Dia

El conseller general del Partit Socialdemòcrata i president del grup mixt, Pere López, va acusar ahir l’executiu de no complir la legislació vigent. Concretament, ho va fer arran de dues preguntes sobre el projecte de l’estació d’autobusos i sobre la benzinera que s’està construint en un terreny proper al pont romànic de la Margineda.
 
Precisament, sobre el pont López va retreure a la ministra de Cultura, Olga Gelabert, la “poca sensibilitat” amb el patrimoni cultural i va considerar una “veritable vergonya” que des del ministeri no s’hagi fet absolutament res per aturar un projecte que, va denunciar, “se salta directament el que diu l’entorn de protecció del monument”.
 
Des de l’executiu, tant Gelabert com el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, van recordar que la competència d’autoritzar l’obra és del Comú i no del Govern i que aquest només emet els informes preceptius que corresponguin. En aquesta línia, Gelabert, que va dir que els usos del terreny es fixen en el POUP, va insistir que l’executiu no va trobar elements per fer un informe desfavorable al projecte.
 
Pel que fa a l’entorn de protecció, la ministra va evitar posicionar-se sobre si la benzinera compleix o no amb el que disposa i es va limitar a dir que els 24 entorns previstos per a aquesta legislatura es treballaran amb els comuns perquè quedin clars els usos dels terrenys als respectius plans d’urbanisme parroquials.
 
Quant a l’estació d’autobusos, Torres va reconèixer que no s’ha fet cap estudi d’impacte ambiental a la zona específica perquè ja es va fer en la primera fase del projecte d’urbanització del vial del Prat del Rull.