Partit Socialdemòcrata

Carmona demana un pla d'impacte sobre el tancament al trànsit de la part baixa de Meritxell

Crea: 03/31/2016 - 16:54
Un tram de la part baixa de l'avinguda Meritxell (ANA).

Noticia emesa per l'informatiu d'RTVA

La consellera del PS al comú d'Andorra la Vella, Dolors Carmona, reclama un pla de l'impacte del possible tancament de la part baixa de l'avinguda Merritxell. És a dir entre el carrer de la Unió i la plaça de la Rotonda. Tot i que es mostra favorable a convertir aquest tram per a vianants, abans demana saber-ne les conseqüències, especialment en matèria de mobilitat.
 
Dolors Carmona valora la ronda de contactes del comú d´Andorra la Vella amb els comerciants de la part baixa de Meritxell per determinar si aquest tram de l´avinguda es convertirà en un espai exclusiu per a vianants. Ara bé, reclama un pla de l´impacte del possible tancament, especiament pel que fa a la mobilitat. Assegura que "no podem prendre una decisió si desconeixem si hi ha alternatives i veure quin impacte tindrà a altres zones de la parròquia aquest tancament al trànsit rodat a l'avinguda Meritxell" i posa com a exemple l'afectació que podria tenir a la zona de Riberaygua, Travesseres i el Fener.
 
Tot i que és conscient del poder d'atracció de Vivand, Dolors Carmona recorda que és a Andorra la Vella on hi ha més comerços i que cal potenciar-los. Lamenta els tancaments dels darrers anys i demana al comú esforços per reactivar-los. Diu que "sap greu veure que hi ha zones on s'estan tancant molts comerços" i pensa que s'ha de "trobar l'equilibri entre el preu del lloguer i l'activitat que s'hi fa", així com buscar altres fórmules "que realment activin el comerç".
 
La consellera del PS també s'ha referit a la millora del clima laboral al comú. Valora que s'hi estigui treballant, però sol·licita un pla d´actuació i saber de quina manera quedarà estructurada la gesió dels recursos humans.

Territori: