Partit Socialdemòcrata

Vela deixa clar que l’acord amb Ld’A no suposa “cap tipus de renúncia ideològica”

Crea: 06/25/2018 - 12:49
Un instant de l'entrevista (RTVA).
La primera secretària del Partit Socialdemòcrata (PS) Susanna Vela ha defensat que l’acord assolit amb Liberals d’Andorra (Ld’A) per intentar impulsar llistes territorials conjuntes de cara a les eleccions generals no suposa “cap renúncia ideològica” per a la formació. A la vegada, ha argumentat que és la fórmula per aconseguir “una major representació amb Consell General” sense la qual no es podran tirar endavant els projectes i les reformes que necessita el país.
 
Així ho ha manifestat la dirigent socialdemòcrata durant l’entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ aquest dilluns. Lògicament, l’acord amb liberals, validat ara fa uns dies per la militància, ha centrat bona part de les preguntes i Vela ha aprofitat per posar en relleu que l’entesa no representarà, en cap cas, que el PS deixi de defensar postulats claus del seu ideari. “No hi ha cap tipus de renúncia ideològica”, ha remarcat, a la vegada que ha indicat que “els plantejaments” inclosos –com ara la transparència, la despolitització de les institucions o la reformulació del sistema electoral- “són absolutament socialdemòcrates”. I, a més, ha recordat, “els comitès locals poden trobar enteses en molts temes, com per exemple, passa a Escaldes amb l’heliport”. 
 
Vela s’ha mostrat convençuda que l’acord “s’ha entès per part de la militància” i, per això, “va obtenir ampli suport”. Així, considera que “si s’ha arribat és perquè la necessitat del país i cal fer aquestes grans reformes i, per poder-ho fer, cal tenir més representativitat”. En aquest sentit, ha tornat a remarcar que l’actual sistema electoral no és representatiu ni proporcional i, per això, cal plantejar-se modificacions. “Amb el suport de la ciutadania que té el PS no és lògic que tingui només tres consellers. Amb només tres parlamentaris seria molt complicat tirar endavant aquestes reformes”, ha comentat. 
 
La primera secretària del PS, a més, ha volgut destacar que l’acord també persegueix una voluntat de “canvi” de “la forma de manar de DA” així com de “fer millores pel nostre país”. Per això, aquests objectius “poden més que les nostres diferències ideològiques” que, però, ha volgut matisar: “Quan parlem de democràcia i de valors universals, no estem pas tan lluny”. També ha recordat que “la gent reclama acords per tirar endavant aquestes reformes”. 
 
Sobre un altre punt de l’acord –la negociació amb la Unió Europea-, la dirigent del PS ha lamentat el poc retorn que ha tingut el suport donat a Govern en aquest àmbit. “Hi havíem d’estar al pacte d’Estat però han passat els anys i de l’acord d’associació se’n sap ben poc i no es discuteix on s’hauria de parlar, amb els agents socials i els ciutadans”, ha criticat.