Partit Socialdemòcrata

Vela avança que portaran al Consell General les propostes de d’Acord i “Liberals decidirà si els dóna o no suport”

Crea: 07/01/2019 - 16:01
Vela, durant una entrevista a RNA (RTVA).
La presidenta del Partit Socialdemòcrata (PS), Susanna Vela, ha reiterat la voluntat de portar al Consell General les propostes programàtiques comunes de les llistes de d’Acord, malgrat que un dels dos partits que formaven la coalició territorial, Liberals d’Andorra, hagi acabat formant part del Govern de coalició amb Demòcrates per Andorra (DA). La també parlamentària ha posat en relleu que “ells hauran de decidir si els hi donen suport o no”, al mateix temps que ha remarcat la voluntat d’aconseguir una major implicació de la ciutadania en la vida de la formació, com a un dels reptes que es marca la nova executiva, escollida en el congrés celebrat el passat dissabte. 
 
Vela ha estat entrevistada aquest matí al programa ‘Obert per vacances’ de Ràdio Nacional d’Andorra i ha valorat la situació política actual i els objectius de la nova direcció socialdemòcrata. Sobre la decisió de liberals de formar part d’un executiu amb DA, no ha amagat que “ens va sobtar i decebre”, tot recordant que “ells, durant la campanya, es van presentar com una alternativa a DA i ara els han donat la majoria absoluta”. Aquesta decisió, però, no afecta en res la voluntat de tirar endavant des del PS les propostes acordades en el marc del pacte de d’Acord, com ara la recerca d’una major transparència, de més democràcia o d’un sistema electoral més just. “Nosaltres tirarem endavant les propostes de d’Acord i ara ells hauran de decidir si els donen suport o no i explicar-se davant l’electorat”, ha comentat la presidenta socialdemòcrata. 
 
Justament, alguna d’aquestes mesures són les que es van debatre al congrés. Es va acabar encarregant al grup parlamentari presentar les modificacions legislatives escaients i Vela ha explicat els principals objectius d’aquestes: fer un repartiment més proporcional dels consells de comú, treure els polítics de les meses electorals o dotar les minories de recursos per poder fer la seva feina en millors condicions. Des del PS, a més, es vol implicar encara més a la ciutadania en política i, en especial, en la tasca de la formació. “Volem que la gent pugui participar el màxim possible en la vida del PS, que puguin viure el màxim possible el nostre dia a dia”, ha afirmat. Un bon exemple d’aquesta voluntat és el Despatx Obert, que viurà aquest dimecres la seva primera jornada. 
 
Sobre la preparació de les comunals, Vela ha explicat que “donem llibertat d’acció a cada comitè local; però hi ha un tronc comú programàtic i finalment serà el directiu que doni el vistiplau”. En aquest sentit, ha tornat a lamentar el canvi viscut a Liberals. “Sobta molt que entre les minories d’aquest partit, que han estat molt crítics els darrers anys, ara tot sigui flors i violes amb les majories de DA”, ha manifestat.