Partit Socialdemòcrata

Vela alerta que les discrepàncies entre SAAS i Govern poden endarrerir encara més la reforma sanitària

Crea: 09/04/2017 - 18:49
Un instant de l'entrevista de Susanna Vela a la SER (SER Andorra).
La secretària d’organització del Partit Sociademòcrata (PS), Susanna Vela, ha alertat que les diferències existents entre el Govern i la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) poden suposar més endarreriments a l’hora de tirar endavant la necessària reforma sanitària. La dirigent de la formació ha recordat que ja fa molts anys que no s’han pres decisions i que, per tant, els problemes continuen sense solucionar-se.
 
Vela ha fet aquestes valoracions durant l’entrevista que ha concedit al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra, en la qual ha abordat diferents assumptes de l’actualitat política. I l’estancament de la reforma sanitària ha estat un d’ells. “Estem com fa quatre anys; moltes promeses, però la canterella és la mateixa”, ha manifestat la secretària d’organització del PS que, a més, ha volgut posar sobre la taula les desavinences que, segons han publicat diferents mitjans, haurien sorgit principalment entre el director del SAAS, Josep Maria Piqué, i el ministre de Sanitat, Carles Álvarez Marfany. “Ara veiem que hi ha moltes diferències; ells mateixos han perdut el fil”, ha lamentat.
 
La dirigent socialdemòcrata també s’ha mostrat molt crítica amb les lleis laborals que Demòcrates per Andorra (DA) va presentar ara fa uns mesos i que, segons van assegurar, tenen la intenció d’entrar a tràmit properament. Vela ha deixat molt clar que els textos no seran positius, principalment perquè suposen un greu perjudici pels assalariats. “La reforma laboral de DA no és per millorar sinó per empitjorar la situació dels treballadors del país”, ha assegurat, a la vegada que ha advertit que “no afavorirà els empleats ni tampoc la qualitat de serveis que es donen a Andorra”. Per tant, ha avisat, si s’acaba aprovant, no trigarà gaire a necessitar importants modificacions.
 
Sobre la posició del PS a l’hora de votar les lleis que plasmaran el nou model de competències i transferències comunals, la secretària d’organització de la formació ha deixat clar que, sobretot per la part del segon text, els canvis impulsats des del Govern no els convencen. “No hi ha un trasllat del pacte en competències a les transferències; no és una reforma com nosaltres enteníem que havia de ser”, ha valorat, tot i que no ha volgut avançar quin serà el posicionament final dels parlamentaris recordant que encara s’han de presentar esmenes i debatre-les posteriorment en comissió. 
 
Vela també ha parlat de l’actualitat al PS, amb la celebració a la tardor del congrés que ha de servir per renovar la direcció i, també, de les primàries per escollir el candidat a cap de Govern de la formació de cara a les generals previstes per l’any 2019. La secretària d’organització ha remarcat el caràcter “democràtic” d’aquest sistema. “Són perquè tothom pugui expressar opinions. Si hi ha més d’un candidat, millor”, ha comentat.