Partit Socialdemòcrata

Susanna Vela: “Treballarem en tots els aspectes que ajudin a regenerar la democràcia a Andorra”

Crea: 10/19/2017 - 17:07
Susanna Vela.
Dissabte vinent, el Partit Socialdemòcrata (PS) ha de renovar la seva direcció en el XVè congrés ordinari. Susanna Vela, fins ara secretària d’organització de la formació, encapçala la candidatura per a la nova executiva, en aquest cas postulant-se com a primera secretària. Els militants i afiliats hauran de validar aquesta llista, que completa Pere López com a president i Carles Sánchez com a secretari d’organització. Vela ha desgranat quins són els objectius i prioritats a afrontar si reben l’aval per dirigir el PS. 
 
Acaba el mandat de l’executiva, on ha estat la secretària d’organització. Quin balanç pot fer?
El balanç és molt positiu. S’ha treballat moltíssim. Vam assumir la celebració d’unes eleccions comunals i de tres congressos. S’ha fet molta feina per donar suport als consellers generals i per tirar endavant tota la tasca pròpia del partit. 
 
Amb quins objectius afronta el nou mandat?
Els objectius passen per intentar recuperar i regenerar la democràcia en aquest país. Volem treballar per la participació ciutadana i que les persones es puguin sentir reconfortades pel nostre partit, que vol ser obert, treballar des de la base, fer reunions amb associacions per intentar entre tots fer un país millor on tothom puguem viure. 
 
Quines seran les prioritats?
A banda de tirar endavant mecanismes pels quals puguem assegurar aquesta major participació ciutadana i aquest encontre amb la societat civil, també tenim molta feina a fer amb temes com la reforma de la llei electoral o la reforma de la de la nacionalitat. Estem molt preocupants perquè bona part de la població d’aquest país no pot dir la seva, no pot decidir sobre el seu present i el futur més immediat. Treballarem en tots aquests aspectes que regenerin la democràcia andorrana. 
 
Una preocupació important és l’alta abstenció de les darreres eleccions...
Treballarem també perquè aquesta abstenció deixi de ser tan important i capgirar la situació. Que no es digui que tots els polítics són iguals. Existeixen visions més conservadores i més progressistes. Tenim l’obligació de presentar propostes i projectes entenedors i realitzables i que la gent se’ls pugui fer seus.
 
Per què ha decidit postular-se per ser la primera secretària?
Perquè comptem amb un equip molt ferm i capaç, que combina la joventut i l’experiència política. És un moment crucial per Andorra i he cregut que hi puc fer front des de la primera secretària a tots els projectes que volem tirar endavant així com preparar-nos per les primàries i per les eleccions generals.
 
Què destacaria especialment d’aquesta candidatura per a la nova executiva?
Té moltes ganes de treballar i de fer participar la ciutadania en els processos de decisió importants, com poden ser unes primàries per escollir candidat a cap de Govern, i també per allargar la mà a totes les persones que no siguin militants o simpatitzants del PS, per construir entre tots un programa no només d’un Govern, sinó de país.
 
Algun projecte concret que pugui avançar?
Una de les maneres per impulsar la participació ciutadana i també la interna de simpatitzants i militants és organitzar unes comissions de treball i grups de debat, que siguin transversals, i que puguin interessar tothom des de punts de vista diferents. 
 
Tags: