Partit Socialdemòcrata

Suport del PS a la creació de la Representació del Partit Socialista portuguès a Andorra

Crea: 05/06/2019 - 12:13
Un instant de la reunió fundacional de la Representació.
El Partit Socialdemòcrata (PS) ha donat suport a la creació de la Representació del Partit Socialista portuguès a Andorra. A la reunió fundacional de l’agrupació hi va assistir la membre del comitè executiu Liliana Ribeiro. El grup neix amb la voluntat d’aconseguir una “participació més activa” de la comunitat lusitana en la vida política del Principat, així com per reclamar tant el dret a vot a les eleccions comunals per als residents com la legalització de la doble nacionalitat.
 
La seu del PS va acollir dissabte passat la reunió fundacional de la Representació, que va comptar també amb la participació del diputat portuguès Paulo Pisco. El grup està format per Fernando Soares, Fernanda Miranda i Joao Luis Pereira Martins, aquest darrer com a coordinador. Durant la trobada, des de la formació andorrana es va voler transmetre el ple suport a la iniciativa. 
 
El coordinador de la Representació ha volgut posar en relleu que “la situació dels portuguesos a Andorra ha millorat gràcies a l’esforç que molts han fet en el passat”, però ha defensat que “encara podem fer més”. En aquest sentit, ha argumentat que “tenim obligacions i drets” i s’ha mostrat convençut que “una participació més activa pot demostrar que volem ajudar a Andorra”. 
 
Entre els objectius del grup, ha indicat, hi ha el de reclamar tant el dret a vot a les comunals com la legalització de la doble nacionalitat. Sobre aquests dos punts, s’ha mostrat optimista amb la possibilitat d’aconseguir-los “gràcies al suport del Partit Socialista i del PS”.