Partit Socialdemòcrata

Rosa Gili demana informació a Govern sobre l’abatiment d’un ós a Naturlàndia

Crea: 06/15/2017 - 19:07
Dos óssos al parc de Naturlàndia (Ara.ad).
El Partit Socialdemòcrata (PS) vol conèixer més detalls sobre la mort dimecres d’un dels óssos de Naturlàndia, que va ser abatut després d’escapar-se del recinte on estava tancat. Per això, la consellera general de la formació Rosa Gili ha presentat tant una demanda d’informació com diverses preguntes escrites a Govern. La parlamentària posa en relleu que el succés no és bo per la imatge d’Andorra i que, per això, és necessari “aclarir què ha passat”. 
 
Així, per una banda, Gili ha tramitat una bateria de preguntes perquè l’executiu les respongui per escrit. La consellera recorda en el document presentat davant Sindicatura que “és competència de Govern vetllar pel compliment de la normativa vigent pel que fa als animals salvatges, tant els de fauna autòctona com els de fauna no autòctona”, segons el que estableix la Llei de tinença i protecció d’animals aprovada l’any passat pel Consell General. També “correspon al ministeri responsable de la fauna vigilar i inspeccionar els nuclis zoològics amb animals salvatges” i “establir reglamentàriament les normes de sacrifici”. 
 
Per tot això, es pregunta, en primer lloc, “quins controls efectua el Govern en relació al parc de Naturlàndia”. En segon terme, Gili demana pels “protocols (...) que se segueixen en relació al sacrifici d’animals” a les instal·lacions del complex lúdic lauredià. Per últim, la consellera general també vol saber “quant té previst el Govern publicar el nou reglament citat en l’article 9 de la Llei de tinença i protecció d’animals que ha de regular les condicions de sacrifici (...) així com tots els altres reglaments mancants previstos” al mateix text.
 
Per altra banda, la parlamentària socialdemòcrata  també demana que se li faci arribar “una còpia de l’expedient relacionat amb el sacrifici d’un ós al parc de Naturlància el dia 14 de juny del 2017”. 
 
Gili ha posat en relleu la voluntat per part del PS de “fer un seguiment de l’afer i saber què ha passat”. I és que, ha remarcat, és un “trist episodi per a Andorra”, tot recordant que era “un ós nascut al parc i del qual s’estava molt orgullós”. Ara, “haver-lo abatut no dóna gaire bona imatge del país i, per això, cal aclarir què ha passat”.