Partit Socialdemòcrata

Pere López afirma que l’única “opció real de canvi” passa pel PS i per les llistes territorials de d’Acord

Crea: 02/26/2019 - 17:02
Els candidats López, Vela i Font amb els presentadors de la llista.
El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha defensat que la nostra formació, a nivell nacional, i les llistes sota el nom ‘d’Acord’ que hem presentat conjuntament amb Liberals d’Andorra (L’A) són “l’única opció” de “canvi del rumb polític” al país en les eleccions generals del 7 d’abril. Per això, ha apel·lat col·lectius que s’han vist molt perjudicats per les polítiques de Demòcrates per Andorra (DA) com ara “pensionistes, assalariats, servidors públics o joves” a exercir “la possibilitat i la responsabilitat” de votar als comicis. 
 
Des del PS hem presentat aquest dimarts la llista nacional, encapçalada per López, Susanna Vela, Judith Salazar i Jordi Font. Els presentadors han estat David Rios, també candidat de d’Acord a Encamp, i Ferran Goya, ex-primer secretari de la formació. Un cop formalitzada la candidatura, López ha volgut destacar que es tracta d’un “projecte sòlid, amb un equip fort i solvent preparat per encarar els principals problemes del país”, com ara la situació del mercat de l’habitatge, els salaris i les pensions baixes o la degradació de les condicions laborals dels treballadors. 
 
L’aspirant socialdemòcrata a cap de Govern ha deixat clar que “aquestes eleccions van, o bé de la continuïtat de DA o de canvi” i ha assegurat que “de manera realista l’única opció de canvi passar per les llistes territorials sota la denominació d’Acord fetes per PS i Liberals d’Andorra”. López ha recordat que aquestes candidatures “parteixen de la preocupació per la qualitat democràtica del país i pel seu reforç, així com de la independència i la manera de funcionar de les institucions i la contractació pública i per una modificació del sistema electoral”. Al seu entendre “una gran majoria social” vol un canvi polític que “només es pot estructurar d’aquesta forma”. 
 
 
Així, ha afirmat, “el 7 d’abril hi ha una opció de canvi i els habitants del país tenen la possibilitat i la responsabilitat d’anar a votar”. Per això, “apel·lo els assalariats, els servidors públics, els pensionistes i els joves per exercir aquesta responsabilitat i canviar el rumb polític del país”. 
 
 
El cap de llista socialdemòcrata ha valorat de forma positiva el fet que Podem Andorra, que ha renunciat a presentar-se a les eleccions, hagi demanat als seus afiliats i simpatitzants que donin suport a les nostres llistes. “És un reforç al fet que al nostre país la política d’esquerres té un nom i és el del PS”, ha indicat. 
 
La nostra llista nacional queda configurada de la següent manera: 
 
1.- Pere López
2.- Susanna Vela
3.- Judith Salazar
4.- Jordi Font
5.- Roger Padreny
6.- Teresa Recasens
7.- Rosa Maria Rechi
8.- Maria Alaminos
9.- Víctor Iriarte
10.- Joao de Melo
11.- Xavier Giró
12.- Dipa Keswani
13.- Rachid Cherkaoiu
14.- Esteve López
Suplents:
Everest Vilaginés
Sergi González
Mariona González