Partit Socialdemòcrata

Pere López i Susanna Vela participen en el congrés del PS francès a Aubervilliers

Crea: 04/09/2018 - 11:03
López i Vela parlen amb Olivier Faure.
El president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, i la primera secretària, Susanna Vela, han participat aquest cap de setmana en el congrés del Partit Socialista francès que ha tingut lloc a Aubervilliers. Els dos dirigents han mantingut trobades bilaterals amb representants de la formació gal·la així com amb d’altres grups socialistes europeus amb els quals han compartit projectes i iniciatives en àmbits de preocupació a nivell internacional, com ara el de la igualtat de gènere, l’accés a l’habitatge, el futur dels sistemes de pensions o la protecció del medi ambient. També els han traslladat quina és la realitat d’Andorra de cara a les negociacions amb la Unió Europea per a l’assoliment d’un acord d’associació. 
 
López i Vela han assistit al congrés convidats pel PS francès. L’acte ha comptat amb la presència d’altres destacats socialistes europeus, entre ells el comissari europeu d’Afers Econòmics i Financers, Pierre Moscovici, o Udo Bullmann, president del grup socialdemòcrata al parlament europeu.
 
Durant les dues jornades, els dos dirigents del PS han participat en debats i taules rodones que han abordat afers com la situació dels refugiats, l’ecologia o la defensa dels serveis públics. Un altre dels actes, celebrat dissabte a la tarda, va servir per tractar les perspectives i els projectes que ha de presentar l’esquerra europea a nivell internacional. 
 
La presència al congrés també ha servit per mantenir trobades bilaterals amb diferents dirigents socialistes. Així, una d’elles ha estat amb Emmanuel Maurel i Eric Andrieu, europdiputats francesos de la comissió de Comerç Internacional de Parlament Europeu (INTA), que serà la responsable d’analitzar el text del futur Acord d’Associació amb la Unió Europea. Durant l’encontre, se’ls ha pogut apropar la realitat andorrana, tot pensant en la continuació de les negociacions amb l’organisme comunitari. López i Vela també s’han reunit amb Sylvie Guillaume, vicepresidenta de l’Eurocambra.
 
Els líders del PS han parlat amb representants dels socialistes belgues i alemanys o dels laboristes anglesos. Així, en aquestes reunions, s’ha pogut intercanviar idees i propostes així com projectes que, des d’aquestes formacions, es volen tirar endavant per abordar problemes claus en el món actual com ara la lluita per l’equitat de gènere, la protecció del medi ambient, les mesures per fer sostenibles a llarg termini els sistemes de pensions o les dificultats d’accés a l’habitatge.
 
López ha explicat que “l’objectiu ha estat conèixer bones pràctiques d’aquests temes que preocupen a nivell internacional”. En aquest sentit, ha recordat que des del PS s’està ja treballant en el programa electoral per a les properes eleccions generals, on serà el candidat de la formació a cap de Govern. “Sempre és una oportunitat veure com aborden preocupacions que globalment poden ser les mateixes, tenir contacte i gent que hi pugui col·laborar amb nosaltres”, ha comentat el president socialdemòcrata. 
 
 
La presència a Aubervilliers ha servit també per conèixer més en profunditat el nou projecte del PS francès, que lidera Olivier Faure com a primer secretari de la formació gal·la.