Partit Socialdemòcrata

Pere López i Paulo Pisco volen conscienciar els residents de la importància de demanar la doble nacionalitat

Crea: 01/10/2019 - 18:55
Paulo Pisco i Pere López.
El Partit Socialdemòcrata (PS) organitzarà dilluns vinent una taula rodona on abordarà els avantatges de permetre la doble nacionalitat així com del vot dels residents a les eleccions comunals. L’acte, que tindrà lloc al Centre Cultural la Llacuna, està obert a tota la ciutadania. Hi participaran com a ponents el president de la formació socialdemòcrata i conseller general Pere López i el diputat del parlament portuguès Paulo Pisco, també representant dels lusitans a l’estranger. La voluntat de l’acte és conscienciar i remarcar la necessitat que les persones residents comencin a demanar obertament els canvis legislatius que facin possible aquestes dues reclamacions.
 
La taula rodona se celebrarà a la sala d’actes del centre cultural la Llacuna –carrer mossèn Verdaguer 4-, a Andorra la Vella, a partir de dos quarts de vuit de la tarda. Abordarà dos punts que el PS defensa des de fa temps: la possibilitat de permetre la doble nacionalitat i que els residents puguin participar amb dret a vot en les eleccions comunals. López desgranarà quins són els beneficis que aquestes dues mesures poden comportar, motiu pel qual s’han incorporat al programa electoral de la formació de cara a les eleccions generals, en les quals ell serà el candidat a cap de Govern.
 
Per la seva banda, Paulo Pisco aportarà la seva visió com a representant dels residents portuguesos a l’estranger. El polític lusità, nascut l’any 1961, és llicenciat en Filosofia i va cursar un postgrau en Estudis Europeus. Compleix actualment la seva quarta legislatura al parlament de Lisboa, on pertany a les comissions de Negocis Estrangers i Comunitats Portugueses la de Defensa Nacional i la d’Afers Europeus. També és membre del Grup d’Amistat Andorra-Portugal. 
 
La voluntat de l’acte és conscienciar la comunitat de residents de la importància de, tal com ja fa el PS, es posicioni obertament a favor tant de la legalització de la doble nacionalitat com de l’accés al vot a les eleccions comunals. Es tracta de dos canvis que, a l’entendre de la formació socialdemòcrata, no únicament beneficiaran els col·lectius estrangers que viuen al Principat sinó a tota la societat andorrana.