Partit Socialdemòcrata

Pere López i el PS aposten per “fer un treball més intens” a les set parròquies

Crea: 07/11/2016 - 19:12
Pere López, durant l'entrevista (Ràdio Valira).
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha expressat la necessitat de “fer un treball parroquial més intens” de cara al futur, amb vista a les conteses electorals vinents. El parlamentari ha explicat que aquesta és una de les línies en què treballa la direcció de la formació per exposar-la als militants en el transcurs del congrés que ha de tenir lloc la tardor vinent.
 
López ha estat entrevistat aquest dilluns al programa ‘Ningú és perfecte’ de Ràdio Valira i, posteriorment, també ha participat en la tertúlia de l’espai. Un dels temes abordats durant la seva participació radiofònica ha estat l’enquesta política feta pública pel Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES), que el deixa com el polític millor valorat pels sondejats i on la tasca del PS a l’oposició també rep bona nota per part dels ciutadans. Són unes dades que, ha indicat, “són positives, amb prudència, pel partit”. Malgrat això, ha defensat que cal intensificar la feina realitzada. “Això té validesa avui, però demà hem de continuar treballant”, ha indicat. 
 
El conseller general també ha volgut fer “autocrítica” i és en aquest àmbit on ha tret el tema de la necessitat de les parròquies, tot recordant que als comicis generals les llistes territorials són d’una gran importància. “Hem de fer una feina important a les set”, ha afirmat. Per tant, un dels “reptes que ens plantegem” passar per “fer un treball parroquial més intens”. Aquesta tasca, ha avançat, es vehicularà en la proposta d’un “canvi de funcionament” de la formació perquè tinguin “més presència”. 
 
López ha explicat que, al seu entendre, part d’aquest objectiu passa també per apropar el partit a la gent. “Avui dia, hi ha una gran distància entre la població i els partits; és un canvi que hem de fer”, ha argumentat, tot avançant que “estem obligats a buscar fórmules de coalició no només polítiques per integrar ciutadans”.
 
El parlamentari també ha parlat del “descrèdit” que, al seu entendre, hi ha actualment a Andorra, contagiada pel que passa als Estats veïns, vers la classe política. López no ha dubtat en qualificar-lo “d’injustificat” tot defensant que “aquí es fa una activitat positiva amb ganes de treballar pel país”. El conseller ha recordat que “fer política abans tenia molt més prestigi que ara”. També ha fet una crida a “preguntar-nos seriosament què està passant amb l’augment de l’abstenció”.  
 
Un altre dels assumptes tractats, en aquest cas ja durant la tertúlia, ha estat la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. López he deixat clar que “els signants del pacte d’Estat per la UE ens hem compromès a un referèndum previ” i ha reiterat que “és un tema que requereix un acord polític important perquè ens hi juguem molt”. Al mateix temps, ha volgut deixar clar que “participar del mercat únic no vol dir” i ha lamentat que alguns posin com a argument per mostrar-s’hi en contra del possible tractat la pèrdua de sobirania, una “bandera” amb la qual, ha advertit, cal anar amb “compte” quan “es parla del món econòmic i financer”.