Partit Socialdemòcrata

Pere López, única candidatura presentada a les eleccions primàries del PS

Crea: 02/08/2018 - 16:57
López, al ple del Consell General.
La comissió de candidatures de les eleccions primàries del Partit Socialdemòcrata (PS) es va reunir dimecres al vespre per analitzar les propostes presentades per aspirar a ser el cap de la llista nacional de la formació en les properes eleccions generals. L’òrgan va validar l’única proposta que s’ha entrat a tràmit, la de l’actual conseller general, Pere López Agràs. 
 
El termini per a la formalització de les candidatures va finalitzar dimarts. Tal com estipula el reglament de les primàries, aprovat el passat dia 27 de gener pel comitè directiu del PS, s’havia de comprovar que els aspirants complissin els requisits establerts en la dita normativa. Aquest tràmit es va completar en la reunió de dimecres i va permetre que l’única proposta presentada, la de López, fos validada.
 
Ara s’obre un nou termini de set dies perquè les persones candidates, en aquest cas una, aconsegueixi les 25 signatures d’afiliats que són necessàries com a aval per formalitzar la proposta. Un cop les hagi presentat, la comissió es tornarà a reunir –el dijous 15- per analitzar-les i validar-les. Una vegada s’hagi completat aquest tràmit, es proclamarà López com a guanyador de les primàries i, per tant, com a candidat del PS a cap de Govern de cara a les futures eleccions generals.
 
Pere López Agràs és actualment conseller general del PS, adscrit al grup mixt. En les eleccions generals del 2015 va liderar la llista socialdemòcrata, lloc al qual també va accedir després de ser el guanyador de les primeres primàries obertes a tota la ciutadania que se celebraven a Andorra. Des de la passada tardor, també és president de la formació. Prèviament, havia estat conseller del comú de la Massana i ministre de Finances entre els anys 2009 i 2011, durant el Govern del PS.
 
Tags: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS