Partit Socialdemòcrata

Participació del PS al cicle de conferències organitzat pels sindicats amb motiu del Primer de Maig

Crea: 04/28/2017 - 13:37
Acte del Primer de Maig a Andorra ara fa uns anys (Ara.ad).
Dilluns vinent se celebra el Primer de Maig, dia internacional dels treballadors. Com és habitual, els sindicats andorrans –Unió Sindical d’Andorra (USdA) i Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT)- ha organitzat un acte reivindicatiu que, enguany, consistirà en un cicle e conferències sobre l’estat dels drets socials i laborals al Principat. Des del Partit Socialdemòcrata es dóna ple suport a aquest acte i, de fet, la consellera general de la formació Rosa Gili farà una de les ponències, centrada tant en la llei de llibertat sindical presentada ara fa unes setmanes al Consell General com en la retallada de drets laborals que pot suposar la reforma que vol impulsar Demòcrates per Andorra. 
 
El cicle de conferències tindrà lloc a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany, a partir de les vuit del vespre. A més de Gili i de les intervencions dels màxims dirigents d’USdA i SAT, Gabriel Ubach i Guillem Fornieles, també hi participaran representants de Podem Andorra i de Podem la Seu d’Urgell. Els temes tractats van des de l’assetjament laboral fins a la situació dels treballadors transfronterers. 
 
Gili, per la seva banda, té previst desgranar els principals detalls de la proposició de llei de llibertat sindical presentada ara fa unes setmanes pel PS al Consell General, text que malauradament no va ser pres en consideració pel ple davant dels vots contraris de DA i Liberals. Tot i això, la llei servirà per explicar els principals punts que, a l’entendre de la formació socialdemòcrata, hauria de tenir una legislació d’aquest àmbit, sobretot amb la possibilitat de dotar de recursos els sindicats perquè puguin defensar en igualtat de condicions i amb prou garanties els drets dels treballadors. La consellera general també aprofitarà per posar sobre la taula les principals mesures i les retallades de drets que estan incloses a la reforma laboral presentada per DA, entre elles l’abaratiment de l’acomiadament o rebaixa del preu de les hores extraordinàries.
 
Justament, aquestes lleis i la seva propera arribada al parlament, així com la negativa a acceptar debatre la llei de llibertat sindical del PS evidencien la complicada situació que viuen a Andorra els treballadors i la necessitat de mobilitzar-se per reclamar millores. Al partit preocupa de forma especial com pot afectar aquesta reforma laboral els assalariats dels principals sectors econòmics del país, com ara l’hoteleria, el comerç, la restauració, les pistes, etc... I més, tenint en compte la manca d’una representació sindical forta que pugui defensar-los. Per això, des del PS no només es vol donar suport a l’acte organitzat pels sindicats sinó que es fa una crida a militants, simpatitzants i ciutadania en general perquè hi assisteixin.
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS