Partit Socialdemòcrata

La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra vol treballar per reduir l’abstenció del col·lectiu

Crea: 11/25/2017 - 13:51
Un instant de l'assemblea.
La Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) ha celebrat aquest dissabte la seva tercera assemblea. La trobada ha servit per renovar part de l’òrgan executiu de l’entitat al mateix temps que per fer balanç de la feina feta fins ara i per abordar projectes de futur. Entre ells, treballar per implicar políticament els joves del país i aconseguir, d’aquesta forma, una millora de la seva participació, especialment en les eleccions i, així, millora les elevades xifres d’abstenció existents en el col·lectiu.
 
La reunió, a la qual s’hi ha afegit representants de l’executiva del PS com Cèlia Vendrell, Evarest Vilaginés o Mari Carmen Sánchez, ha tingut com a primer punt la renovació de la direcció. Continuaran Pere Baró com a coordinador, Cristina Valen com a tresorera i Liliana Cristina Ribeiro com a secretària. A ells s’hi sumen els nous vocals, Fabio Rolo i Marlene Maldonado. “Seguirem un treball que vam encetar fa un any amb molta il·lusió amb gent que ja hi érem i amb gent nova i això permet veure que evolucionem. El que era un projecte de cinc o sis persones a l’inici ara és de quinze i amb ganes de treballar i fer feina”, ha explicat Baró, que ha defensat el socialdemòcrata com el projecte que “realment pot fer avançar el país i els drets i fer veure que l’important és la gent del país”. En aquest sentit, ha argumentat que ara “veus el que s’està aprovant al Consell i penses que o et posen en un projecte que pensa en la gent o seguiran manant els poderosos”. Per això, “el que motiva” a la gent de la JSA “és treballar per nosaltres i per la societat en general”. 
 
 
El coordinador de l’entitat ha explicat la “preocupació” per l’abstenció entre la gent jove –fins al 50% en les darreres comunals-. “Això pot canviar un Govern o un comú. La nostra funció principal és donar-nos a conèixer i fer veure que realment hi ha un projecte es preocupa pels joves i fer que aquesta gent voti perquè veu que hi ha algú que es preocupa per ells”, ha comenta. De fet, ha destacat el fet que des del darrer congrés del Partit Socialdemòcrata hi ha tres membres de la JSA dins l’executiva. Per això, entén que “hi ha un partit que els representa i que se li ha de donar confiança; el missatge que s’ha de fer passar és que no estan sols”. 
 
 
En aquest sentit, la vocal de l’executiva socialdemòcrata Cèlia Vendrell ha volgut destacar que “volem engrescar la joventut del país i demostrar que hi ha un partit d’esquerra que vol ajudar-la per tirar endavant el país i fer-lo el més just i igualitari possible”. També ha destacat que “estem molt satisfets de la feina que fan; ens aporten aire i idees noves per fer créixer i donar un impuls al partit, del qual ells fan part”. 
 
L’assemblea també ha servit per preparar futures actuacions, com ara una taula rodona centrada en polítiques d’igualtat. Un acte que, segons Baró, ha de servir “d’altaveu” per fer conèixer l’entitat i apropar-la a la joventut. “Servirà per saber quina és l’Andorra que volen els joves i que ells vegin que estan representats, a la vegada que el partit pugui veure què és el que necessita el col·lectiu”, ha explicat.

Sobre l'autor

imatge de PS
PS