Partit Socialdemòcrata

L’executiva del PS vol que la CASS expliqui les pèrdues del fons de reserva al segon i tercer trimestre de 2015

Crea: 04/05/2016 - 19:01
Sans, durant una roda de premsa a la seu del PS.
El vocal de l’executiva del Partit Socialdemòcrata (PS) Joan Sans ha reclamat explicacions per les pèrdues de més de 30 milions d’euros sofertes durant el segon i el tercer trimestre del 2015 en les inversions realitzades pel fons de reserva de jubilació. Al mateix temps, ha posat en relleu que, sense aquesta davallada, el rendiment obtingut pel fons l’any passat hauria estat molt superior a l’obtingut finalment.
 
Sans ha fet aquestes declaracions durant la seva participació en la tertúlia del programa ‘Hora Andorra’ de Ràdio Ser Principat. El dirigent socialdemòcrata s’ha referit a la informació apareguda al Diari d’Andorra i ha posat en relleu que “confirma que s’han perdut 30,5 milions d’euros”. En concret, i segons la notícia, 5,3 a segon trimestre i 25,5 al tercer. Aquestes pèrdues s’haurien compensat amb el rendiment positiu obtingut per les inversions del fons a inicis i finals de l’exercici. 
 
“Com s’han perdut?”, s’ha preguntat Sants, tot remarcant que al llarg del 2015 “s’han guanyat 16 milions però es podrien haver obtingut molts més”. Per al vocal de l’executiva socialdemòcrata, cal que la CASS aporti llum sobre aquesta situació. “Com a ciutadans, hem de saber on estan invertits aquests diners i per què s’han perdut”, ha indicat, tot recordant que “aquestes dades han de ser públiques perquè parlem dels calés de tots”. 
 
El polític socialdemòcrata també ha lamentat l’opacitat amb què fins ara ha actuat la CASS en aquesta qüestió i la falta de resposta a les preguntes i demandes d’informació formulades per part dels consellers generals de la formació. “Estic sorprès perquè no s’hagi rebut aquesta documentació”, ha afirmat, tot remarcant que “si és un diari qui ens ha de confirmar els dubtes que teníem, hi ha un greu problema de transparència”. 
 
Situació al comú
Durant la tertúlia, Sans també ha reiterat les crítiques a la política de recursos humans al comú d’Encamp, recordant els retrets formulats durant la sessió celebrada el passat dijous. El conseller de PS+Independents ha lamentat de forma especial que sigui ara quan es vol realitzar un estudi de les necessitats de personal. “No se’ns pot dir ara que es farà una anàlisi de la situació; fa quatre anys que s’hauria d’haver engegat” ha criticat. Al mateix temps, ha volgut deixar clar la voluntat de treballar conjuntament amb la majoria de DA però ha advertit que aquesta mà estesa ha de ser recollida des de les files taronges. “La nostra col·laboració hi és però no es té en compte en algunes comissions”, ha comentat.