Partit Socialdemòcrata

El PS referma davant els veïns d’Escaldes-Engordany l’oposició a l’heliport a Tresoles

Crea: 04/18/2018 - 16:35
Un instant de la reunió.
El Partit Socialdemòcrata (PS) va celebrar dimarts al vespre una nova reunió política oberta a la ciutadania. En aquest cas, es va fer a Escaldes-Engordany i es va aprofitar per transmetre als veïns de la parròquia la convicció que el terreny de les Tresoles no és l’adequat per a la construcció del futur heliport nacional. En aquest sentit, la consellera de PS+Independents al comú escaldenc, Cèlia Vendrell, va posar en relleu que el cost d’ubicar la instal·lació aeronàutica a aquesta parcel·la serà molt elevat i, a més, provocarà molèsties a la població tant d’Escaldes com d’Andorra la Vella.
 
El projecte d’heliport va ser un dels eixos de la trobada, que va comptar amb la participació d’una quarantena de persones, entre elles diverses de les integrants de la plataforma veïnal que recull signatures en contra que es construeixi la infraestructura a Tresoles. Sobre aquesta possibilitat, Vendrell va explicar que “els tècnics han dit que es pot fer, però seria a un gran cost”. Per això, des del PS es considera que “no és el lloc ideal”. I és que, va comentar la consellera de PS+I, a banda de l’elevada despesa que suposaria, “hi ha el sobrevol sobre dos nuclis urbans”. Per això, “no estem d’acord amb què es faci a Tresoles”.
 
Durant el ric debat que va abordar la possible construcció de la instal·lació, els representants de la plataforma veïnal van mostrar-se crítics amb l’actitud mostrada amb ells els darrers mesos pels cònsols de la parròquia. Així, va lamentar que han tingut “zero sensibilitat”. A més a més, Jordi Font, vocal del comitè executiu del PS va posar sobre la taula una altra reflexió: “El que toca no és decidir on va un heliport. Toca dir si el poble el vol o no i si realment ens fa falta”. 
 
Un altre punt abordat durant la trobada va ser la inacció de Govern i dels comuns responsables amb la protecció i promoció de la vall del Madriu. La primera secretària del PS, Susanna Vela, va denunciar que “no s’està fent res, no s’està promovent turísticament” i això, va alertar, “fa que s’estiguin perdent moltes oportunitats”. Així, va apuntar, “el temps ha donat la raó als que vam dir que el pla de gestió no era res; s’omplen la boca de projectes però a la vall no s’hi fa res”. Per la seva banda, Vendrell va expressar la seva convicció que aquesta situació continuarà així si es manté DA al poder tant a l’executiu central com al capdavant de la corporació parroquial. “Fins que no hi hagi un canvi de color polític a Govern i als quatre comuns, res canviarà amb la gestió del Madriu”, va afirmar.
 
La consellera comunal del PS+I també va defensar la necessitat de promocionar l’aigua termal com a atractiu de la parròquia escaldenca. En aquest sentit, va lamentar la inacció de l’actual majoria i va avançar que “tornarem a plantejar que hem de fer-la arribar a la gent i que la coneguin; no ens cansarem”. Al seu entendre, “no pot ser que els nens d’Andorra no sàpiguen que en tenim”. 
 
També va generar un intens i interessant debat entre els assistents la proposta del PS per permetre la doble nacionalitat. Sobre aquesta, Pere Baró, membre de l’executiva i coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA), va denunciar que no està legalitzada “perquè no interessa”. Així, va argumentar que “el Consell General actual no representa la població del país sinó als quatre andorrans; així segueixen votant i guanyant els de sempre”. També va criticar que “a molta gent se’ls està dient que no tenen dret a res i que d’ells només interessa el seu treball”. Per això, es va preguntar “com es vol integrar gent a qui es rebutja des del primer dia”. 
 
La d’Escaldes-Engordany és la tercera reunió política oberta a la ciutadania que organitza el PS. Prèviament se n’havien celebrat a Andorra la Vella i a Encamp. La següent tindrà lloc ja al maig i serà a la Massana.