Partit Socialdemòcrata

El PS presentarà Pere López com a candidat a la investidura i vol una Sindicatura representativa del nou Consell

Crea: 04/15/2019 - 15:56
López, durant una entrevista a SER Andorra (SER Andorra).
El conseller general electe del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López, ha anunciat que el futur grup parlamentari proposarà la seva candidatura a cap de Govern en el debat d’investidura. També ha explicat que es treballarà “intensament” per mirar d’aconseguir el suport d’altres formacions, especialment de Liberals d’Andorra (L’A) de cara a la votació i que es defensarà la necessitat que la Sindicatura sigui representativa de la nova composició de la cambra i, d’aquesta forma, evitar que es repeteixi la situació de finals de la legislatura, quan l’òrgan es va convertir en el “braç polític de DA”. 
 
López ha estat entrevistat aquest dilluns al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra. Qui fou cap de llista dels socialdemòcrates a les passades eleccions ha defensat que la setmana passada ja es va començar a “treballar intensament” perquè “el resultat deixa molts escenaris oberts”. Entre les decisions ja acordades en dues reunions d’executiva, una del directiu i una altra del nou grup parlamentari hi ha la de presentar candidatura a la investidura. També ha avançat la voluntat de “parlar amb totes les forces sobre el debat” i, a més a més, de la composició de la Sindicatura.
 
Sobre aquest òrgan, López ha recordat que “a finals de la passada legislatura es va convertir en el braç polític dels demòcrates”, circumstància que, ha remarcat, ara no es pot repetir. “Volem que representi el que és el Consell General, on ara DA no té majoria”. En aquest sentit, ha recordat que “estem en un escenari parlamentari gairebé inèdit” i que la ciutadania ha volgut que “s’acabi l’època de la majoria absoluta de DA passant per sobre de tothom”.
 
El conseller general electe del PS ha admès que aquesta setmana –concretament dimarts al matí- hi ha prevista una reunió amb el cap de llista de DA, Xavier Espot, en el marc dels contactes que la formació taronja vol realitzar amb la resta de formacions amb representació parlamentària. López ha advertit, però, que “el nostre posicionament està molt lluny de fer Govern amb DA. No s’entendria i caldria que canviessin molt els seus plantejaments i la seva forma de fer”. 
 
De fet, la voluntat passa per presentar-se com a alternativa a Espot i negociar possibles suports. En aquest sentit, ha admès que un soci preferent seria Liberals, després de l’entesa amb la coalició d’Acord. Si el suport blau s’aconseguís, suposaria el suport d’onze consellers en una hipotètica investidura, els mateixos que tindria DA a l’espera de possibles pactes amb altres formacions.
 
López també ha valorat positivament el resultat assolit amb d’Acord. “Guanyar a Andorra i Escaldes valida la proposta i els bons resultats a Ordino i Encamp demostren que la fórmula ha estat un encert”. Així, ha assegurat que “sense ella, estaríem en un escenari de majoria absoluta per a DA”.