Partit Socialdemòcrata

El PS presenta una reforma de la llei electoral més representativa de la voluntat popular

Crea: 10/17/2019 - 11:19

 

Garantir la neutralitat de les jornades electorals a Andorra i la representativitat de la voluntat popular són els principals objectius que el partit busca amb la seva proposició de reforma de la llei electoral d'Andorra. Una proposició que portaven al programa de les eleccions nacionals, juntament signat pel grup parlamentari Liberals d'Andorra.  

La reforma presentada pel Partit Socialdemòcrata busca que el sistema electoral d'Andorra sigui més proporcional i representatiu. D'aquesta manera, explica la consellera, Judith Salazar, "possibilitaríem no només l'assoliment d'un major grau de democràcia, sinó que la composició de les institucions sigui un reflex molt més fidel de la societat que han de representar".  

Des del PS denuncien el preocupant dèfitic democràtic d'Andorra, ja que les oposicions tenen poca capacitat d'incidència en el si de les institucions i, per contra, calen pocs consensos per dur a terme les polítiques impulsades per les majories absolutes dins les institucions comunals. D'aquesta manera no requereixen integrar d'altres perspectives que les pròpies, en detriment del debat polític que hauria de fluir de la diversitat ideològica.  

La conseqüència del sistema electoral vigent, explica Salazar, "és que tenim institucions que són poc representatives de la voluntat popular, que és en qui recau la sobirania del poble andorrà. En defensa d'aquesta tesi, només cal veure els diferents percentatges de vot absolut obtinguts per les forces polítiques concurrents a les eleccions i contrastar-los amb la representació institucional obtinguda.", lamenta la consellera.  

 

Territori: