Partit Socialdemòcrata

El PS portarà al programa la creació d’una societat pública que permeti posar pisos buits al mercat de lloguer

Crea: 02/22/2019 - 12:49
Un instant del programa (RTVA).
Des del Partit Socialdemòcrta (PS) anirem  “per totes” en les eleccions generals perquè a Andorra “calen molts canvis”. Així ho assegurat el candidat a cap de Govern de la formació, Pere López, que ha avançat també que les llistes seran “paritàries” i que el programa electoral serà especialment potent en matèria d’habitatge, amb una proposta clara: la creació d’una societat pública que gestioni i pugui posar al mercat de lloguer pisos buits a un preu assequible. També ha defensat l’acord assolit per concórrer conjuntament a una gran majoria de territorials amb candidatures conjuntes amb Liberals d’Andorra (L’A) com a pas necessari per poder reformar el sistema electoral, mesura que ha definit com a imprescindible per a millorar la democràcia al Principat.
 
López ha fet aquestes declaracions durant l’entrevista que ha concedit al programa ‘La Rèplica’ d’Andorra Televisió, centrada, lògicament, en les eleccions generals que s’han de celebrar el 7 d’abril. Uns comicis, ha remarcat, en què des del PS “anem a totes” fet que es veurà reflectit en la confecció de candidatures. “Pel bé del país”, ha indicat, “esperem molt perquè calen canvis en molts àmbits”. Entre ells, ha destacat, justament, el sistema electoral, tot apuntant que “produeix situacions molt poc representatives al Consell General”. Per això, s’ha fet l’acord amb Liberals: “Volem aportar pluralitat al nostre parlament i que s’hi traslladi la realitat de la societat; amb una composició diferent, les polítiques que s’hi impulsaran seran també diferents”. Per tant, ha afirmat, “reformar el sistema electoral és una qüestió major per a la millora de la democràcia al nostre país”. 
 
Sobre la confecció de llistes, López ha parlat d’un “treball intens” que estem fent al PS però s’ha mostrat convençut que “tindrem molts bons candidats”. I el que ja està confirmat és que les nostres llistes seran paritàries entre homes i dones. I és que, ha recordat, durant els darrers anys des del PS hem defensat sempre la necessitat d’unes institucions amb més presència a primera fila de les dones i “l’exemple ha de començar per un mateix” i aquesta voluntat “la portarem a les nostres candidatures”, tot recordant que, de fet, aquesta condició ja la complim ara mateix als òrgans directius de la formació. 
 
El candidat a cap de Govern socialdemòcrata ha avançat també que el programa electoral serà molt potent pel que fa a abordar la complicada situació que es viu actualment al mercat de l’habitatge de lloguer. “Demana que l’Estat actuï”, ha remarcat. Per això, ha avançat que proposarem la creació d’una societat pública per a la gestió de pisos buits. “És intervencionisme? Sí, però és el que demana ara aquest problema”, ha indicat, tot posant en relleu que “és una mesura que regula el mercat i que posarà nou habitatge al mercat a preus raonables al mateix temps que donarà garanties als propietaris”. 
 
López ha argumentat que, ara per ara, el PS és el partit que pot ser alternativa de Govern creïble a DA. “Hem crescut els darrers anys i hem demostrat una gran solidesa del nostre model de societat i proximitat al que succeeix cada dia”, ha assegurat. Per això, ha afirmat que “estem convençuts que podem protagonitzar aquesta voluntat de canvi que hi ha al país”.
 
Durant l’entrevista, el cap de llista del PS no ha defugit la polèmica de l’avortament, tot lamentant que “alguns representants de DA utilitzen l’amenaça del Coprincipat perquè no hi estan a favor i perquè no volen escoltar una demanda social àmpliament compartida”. Davant d’això, ha remarcat que “creiem que totes dues coses són compatibles” i que serà “una qüestió que necessitarà al llarg de la legislatura vinent un debat llarg i seré”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS