Partit Socialdemòcrata

El PS integra l’etiqueta “social-ecologia” al seu ideari

Crea: 05/05/2018 - 16:46
Un moment del comitè directiu celebrat aquest dissabte.
El Partit Socialdemòcrata (PS) serà també, a partir d’ara, una formació que defensi la social-ecologia. Així ho ha aprovat el comitè directiu celebrat aquest dissabte, que ha considerat necessari adoptar també aquest posicionament i deixar ben clar l’aposta per l’economia verda que, de fet, ja es va fent els darrers anys. La reunió de l’òrgan també ha servit per fixar un nou congrés el 28 de juny que servirà per marcar la línia estratègica de cara a les eleccions generals i per preparar la visita que el 14 de maig faran els consellers generals Rosa Gili i Pere López a París per reunir-se amb el representant del Copríncep francès, Patrick Strzoda. 
 
La primera secretària, Susanna Vela, ha recordat que, des del PS, “hem apostat fa anys per una Andorra més social i més sostenible, amb una especial atenció a l’ecologia”. Així, ha recordat que ja amb el moviment Fem PS, el 2013, i al programa electoral del 2015 “introduíem tots aquests aspectes d’equilibri, sostenibilitat i harmonia amb l’ecosistema”. Aquesta trajectòria es referma ara amb la incorporació dins l’ideari, tal com ja han fet altres formacions socialdemòcrates europees, de l’etiqueta de la social-ecologia. “Una economia verda genera riquesa a curt i llarg termini i crea llocs de treball d’alt valor afegir”, ha recordat la dirigent. 
 
Per això, “entenem que ho hem d’assumir dins del nostre discurs com un punt més del nostre programa polític”. I és que, ha remarcat, “el medi natural ens obliga a prendre un compromís amb la societat i no ho farem si no adoptem polítiques ecològiques com a partit progressista i socialista que som”. 
 
 
Un altre punt tractat pel directiu ha estat la reunió que el 14 de maig tindran el mateix López i la també consellera general Rosa Gili amb Patrick Strzoda, representant personal del Copríncep francès, Emmanuel Macron. El president del PS ha avançat la voluntat de “donar-li una visió àmplia de quina és la situació real que es viu a Andorra” parlant de temes com les pensions, les dificultats de les persones amb discapacitat, el sistema electoral, el dret a vot dels residents, la doble nacionalitat i, especialment, de la reforma laboral i de la Funció Pública cap a un model, ha denunciat, “més feble i més controlat pel poder polític”. Es tracta, ha remarcat, de temes “que, igual que les relacions econòmiques o l’encaix amb la UE, també afecten els ciutadans, molt d’ells francesos o fills de francesos o de ciutadans comunitaris”. 
 
El comitè directiu també ha acordat la celebració d’un nou congrés, que ha de servir bàsicament per aprovar l’estratègia política a seguir en les eleccions generals. Serà el 28 de juny i la voluntat és que els militants de la formació pugin “validar” la fórmula amb la qual s’acabi concorrent als còmics. 
 
“El congrés fixarà l’estratègia electoral del partit i, per tant, tot el que s’està treballant des del punt de vista programàtica i les possibles converses amb altres partits”, ha avançat. López ha indicat que, d’aquí fins al 28 de juny, “es treballarà per fixar una posició i que tots els militants es puguin pronunciar”. El que queda clar és que hi haurà “una llista nacional en solitari” i que s’han d’abordar “les possibilitats que hi ha per a les territorials”.