Partit Socialdemòcrata

El PS expressa “indignació” per l’acord UE-Turquia i reclama respecte pels drets dels refugiats

Crea: 04/08/2016 - 13:52
Refugiats provinents de camp d'Idomeni (RTVE).
El Partit Socialdemòcrata (PS) vol expressar el seu contundent rebuig a l’acord entre la Unió Europea (UE) i Turquia per a la deportació dels refugiats que han arribat els darrers mesos a terres gregues fugint principalment del conflicte armat que es viu a Síria. Des de la formació es considera que el pacte assolit entre l’organisme comunitari i el govern de Recep Tayyip Erdogan és inhumà, insolidari i vulnera els drets humans. Així, vol fer palesa la indignació pel tracte que suposa l’aplicació d’aquest conveni i reclama un canvi urgent de política que garanteixi la seguretat i els drets d’aquestes persones.
 
El PS posa en relleu que la UE no està respectant els acords sobre dret internacional pel que fa a la gestió de la crisi dels refugiats i al dret d’asil. Davant d’aquesta situació, des de la formació es volen remarcar tres posicionaments claus.
 
En primer lloc, es demana a la UE i als Estats membres donar una resposta humanitària urgent davant la greu situació que viuen les persones refugiades, una solució que ha de ser respectuosa amb el dret internacional d'asil i els drets humans.
 
En segon lloc, reclama al Govern d’Andorra que faci tots els esforços necessaris per acollir i reubicar de manera efectiva el nombre de refugiats que pertoca a Andorra. Cal recordar que el màxim responsable de l’executiu, Toni Martí, es va comprometre ara fa uns mesos a rebre una vintena de persones. També és important remarcar la crida que va fer el Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, el Dia de Meritxell.
 
En tercer lloc, el PS se suma al manifest Passatge Segur, un document subscrit per diverses organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa. Per això, demana a la UE i als Estats membres a ordenar la creació de passadissos humanitaris i a fer possible, des del respecte, l'asil d'aquestes persones en territori comunitari.

Tags: