Partit Socialdemòcrata

El PS es reivindica com el partit més innovador en matèria de diversificació econòmica

Crea: 12/19/2017 - 20:36
López, Vela i Baró brinden amb els periodistes assistents al berenar.
El conseller general i també president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha volgut defensar la tasca en matèria econòmica realitzada els darrers anys per la formació, contraposant-la amb l’escassa iniciativa que, en aquest àmbit, ha tingut tant el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) com el seu grup parlamentari. Així, s’ha mostrat molt crític amb els ‘taronges’, a qui ha acusat de ser “porucs i conservadors” a l’hora de legislar, fet que acaba comportant dificultats per tirar endavant molts projectes econòmics, i ho ha contraposat amb la capacitat “innovadora” mostrada des del PS. López ha fet aquestes declaracions durant el berenar amb representants de mitjans de comunicació ofert per celebrar el Nadal, acte durant el qual la primera secretària, Susanna Vela, ha informat de la voluntat d’encetar a mitjans de gener el procés de primàries per escollir candidat a cap de Govern i on el coordinador de la Joventut Socialdemòcrata (JSA), Pere Baró, ha assegurat que el PS és l’única formació que realment és preocupa pels problemes del col·lectiu. 
 
La trobada amb els periodistes ha servit per fer balanç de la feina realitzada enguany des del PS, tant a nivell de partit com en l’àmbit parlamentari. Així, López ha recordat tot el treball centrat en àmbits com l’habitatge, la política social, el seguiment de les dificultats dels joves i infants en risc o assumptes com la plataforma de Soldeu. També ha volgut avançar les principals fites de cara l’any vinent. I entre elles està treballar per la reactivació econòmica, amb projectes com la llei d’emprenedoria o els canvis en els règims especials de l’IRPF. 
 
I, en aquest sentit, ha volgut defensar la tasca realitzada els darrers anys. “El PS pot fer més coses en matèria econòmica que DA, que finalment no ha fet res”, ha afirmat, tot recordant que “els textos que s’han aprovat, com l’IRPF, la llei del comerç o la de cooperatives han estat iniciatives nostres”. En canvi, ha lamentat, “DA té demandes per regular sectors o adaptar normatives i tampoc és capaç de fer-ho”. Al seu entendre, els ‘taronja’ tenen una “manera de legislar poruga, conservadora, sempre pensant que pot comportar riscos i sense capacitat d’adaptar-se al temps”. A més, “legislen tard i, sovint, malament”. El president del PS ha afirmat que “en matèria econòmica podem ser més agosarats”. 
 
 
López també ha avançat una ferma oposició a la reforma laboral presentada pels demòcrates. “Hi farem front de forma contundent i volem fer pedagogia sobre el que pot suposar per a la classe treballadora”, ha explicat. Els consellers generals socialdemòcrates també mantindran un ferm seguiment de tot el que fa referència a polítiques socials i a la possible modificació de la llei de la Funció Pública. “Pel que ens arriba, el que podem preveure és que també ens tocarà fer oposició”, ha comentat.
 
 
La feina al partit
Per la seva banda, la primera secretària, Susanna Vela, ha expressat satisfacció pel fet que les quatre noves comissions de Treball s’han posat en marxa –aquest dimecres començarà a caminar la darrera, la que se centrarà en el model d’Estat- i que totes tenen un bon nivell de participació. També ha avançat la voluntat d’encetar durant el mes de gener el procés per a la convocatòria de les primàries de les quals ha de sortir el candidat a cap de Govern a les eleccions generals. En aquest sentit, ha recordat que és el comitè directiu qui ha d’aprovar l’inici del procediment així com la comissió de seguiment i el reglament d’uns comicis “oberts a tots els ciutadans; podrà votar tothom qui vulgui i s’inscrigui al cens”. Un cop encetat, el procediment pot allargar-se “entre dos o tres mesos” i, per tant, s’espera tenir cap de llista durant la primavera. 
 
 
Per últim, en el berenar el coordinador de la JSA ha volgut fer balanç de la tasca realitzada per l’entitat des de la seva creació, la tardor del 2016. Baró ha valorat positivament el fet de tenir ja quinze membres i, per tant, triplicar ja el nombre de fundadors. A més, ha destacat la importància de tenir representació a l’executiva del PS, amb veu i vot. 
 
“El nostre objectiu és donar veu als joves, ser-ne l’altaveu i traslladar els seus dubtes per intentar resoldre’s. Que ajudin a fer país i tenir un país com a nosaltres”, ha apuntat, tot indicant que les principals preocupacions del col·lectiu passen per àmbits com les polítiques d’habitatge, les ajudes per l’educació o la recerca de feina. Baró ha volgut defensar que, a diferències d’altres formacions, els socialdemòcrates sí que tenen molt en compte al seu col·lectiu. “Hem de buscar un Govern que es preocupi per nosaltres. Si algú pensa ja en els joves és el PS”, ha afirmat. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS