Partit Socialdemòcrata

El PS defensa la legalitat dels comptes i lamenta que es facin crítiques per amagar altres fets més greus

Crea: 05/03/2018 - 16:58
Les dependències del Tribunal de Comptes.
El Partit Socialdemòcrata (PS) vol deixar clar que el pagament del lloguer de la seu social amb diners provinents del grup parlamentari durant els exercicis 2015 i 2016 no suposa cap vulneració de la llei. En aquest sentit, cal recordar que aquesta possibilitat estava acordada a la junta de presidents del Consell General . Posem en relleu que la voluntat del PS ha estat i serà sempre complir escrupolosament amb la llei i lamentem les declaracions fora de lloc del secretari general de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, que obvien a el pacte assolit a l’òrgan parlamentari.
 
L’informe del Tribunal de Comptes assenyala diferents deficiències en la documentació presentada pel PS sobre les liquidacions dels exercicis 2015 i 2016, aspectes que estan en via de resolució. Un dels punts és el fet que el pagament del lloguer de la seu social es feia amb diners provinents del grup parlamentari. Es tracta d’una pràctica que la llei permetia en aquells moments sempre que es justifiqués l’ús del local per a activitats dels consellers generals, com així va ser. 
 
A més, cal tenir en compte que hi havia un acord assolit en junta de presidents per permetre-ho. Per això, des del PS no entenem les declaracions fetes des de DA pel seu secretari general. Tant el síndic general, Vicenç Mateu, com el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, eren coneixedors del pacte i, per tant, haurien d’haver-lo traslladat a la direcció de la formació, de la qual forma part Vidal. 
 
També s’ha de remarcar amb la llei de partits aprovada el 2017, aquesta possibilitat queda invalidada. Per tant, el PS, respectuós com sempre a la legislació, ja ha modificat el pagament de la seu, que ara es fa des dels comptes de la pròpia formació. Fins llavors, no es contemplava cap tipus de finançament per al funcionament de les formacions polítiques.
 
Lamentem la sensació que, des de DA, a qui també se li recriminen defectes en la seva documentació, el que es vol és llençar aquest atac fora de lloc per desviar l’atenció d’altres punts, molt més greus, dels informes del Tribunal de Comptes com ara les irregularitats que, any rere any, apareixen en la gestió de Govern, comuns que dirigeixen i altres entitats de drets públic, especialment el SAAS. Aquestes darreres, cal recordar, han acabat davant la justícia amb la presentació per part del PS d’una querella penal.
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS