Partit Socialdemòcrata

El PS celebrarà reunions amb comerciants d’Encamp i el Pas per conèixer els problemes que els afecten

Crea: 02/28/2018 - 16:58
Instants previs a la reunió política d'Encamp.
El Partit Socialdemòcrata (PS) celebrarà reunions amb els comerciants d’Encamp i del Pas de la Casa per poder analitzar amb ells les principals problemàtiques que afronten per tirar endavant els seus negocis i escoltar les seves propostes de cara a la dinamització econòmica de totes dues poblacions. Aquest va ser el compromís que es va agafar des de la formació el dimarts al vespre, durant la reunió política celebrada a la parròquia, en la qual també es van abordar altres assumptes com la necessitat d’una llei potent que ajudi a impulsar l’emprenedoria o les grans dificultats per trobar habitatges de lloguer a preus assequibles.
 
L’acte va aplegar una quarantena de persones. Durant gairebé dues hores, els representants socialdemòcrates, tant per part parroquial, amb els consellers comunals de PS+I , Joan Sans i Pere Marsenyach, com per part nacional, amb el conseller general Pere López o el membre del comitè executiu David Rios, van abordar diferents aspectes d’actualitat. Entre ells, la situació econòmica a la parròquia i les dificultats que travessen els comerciants dels dos nuclis encampadans. Sobre aquest punt, Sans va lamentar que “hi ha una desconnexió molt gran entre la majoria d’UP+DA i el teixit empresarial, com demostra la marxa enrere de la proposta de convertir el Pas en un ‘outlet’”. 
 
I és que, a l’entendre del conseller comunal, “l’estratègia comercial no existeix; no n’hi ha ni al Pas ni Encamp” i, per això, va demanar “una major relació entre el comú i les empreses”, ja que “els comerciants no es creuen les iniciatives de casa comuna perquè no els impliquen en les decisions; se’ls ha de fer participar”. Per la seva banda, el seu company a la minoria, Pere Marsenyach, va apuntar que, malgrat que ara es vulgui impulsar un pla de dinamització, “aquest arriba tard”, fet que provocarà que “els resultats no arribaran fins al proper mandat”. 
 
Davant aquesta situació Pere López va proposar la celebració de reunions amb els comerciants de totes dues poblacions. Aquestes es farien per separat, ja que la situació i les problemàtiques de cada nucli són diferents, com va quedar en relleu en les aportacions fetes pels assistents. La idea de les trobades serà poder copsar quines són les preocupacions d’aquests empresaris i escoltar a la vegada que aportar idees i propostes per solucionar-les. 
 
Ja a nivell nacional, un tema que va aixecar molt d’interès entre els participants a l’acte van les importants dificultats per accedir a habitatges de lloguer. Pere Baró, coordinador de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) i també membre del comitè executiu del PS, va denunciar que “cada cop és més difícil trobar-ne i el Govern no ajuda en res, ja que no sap ni el que és tenir una estratègia nacional”. Per això, es va preguntar “per a qui governa DA”. També va recordar que “a la Constitució hi posa que tothom té dret a un habitatge digne; tant que en parlem de respectar-la, li farem cas?”. 
 
Per la seva banda, Rios va presentar les línies bàsiques de la llei de foment de l’emprenedoria tramitada pel PS. “La majoria de països del voltant tenen legislacions d’aquest tipus”, va remarcar, tot alertant que “esperem que els consellers de DA no l’acabin transformant massa”. En aquest sentit, López va deixar clar que “el capítol de finançament”, que inclou una regulació de les noves pràctiques participatives com ara el crowdfounding, “és molt important, si no hi és, quin sentit tindrien aquestes mesures?”. 
 
La d’Encamp és la segona reunió política que organitza el PS. La primera va tenir lloc a finals de gener a Andorra la Vella i la propera està previst que se celebri el darrer dimarts de març a Escaldes-Engordany.
 
Territori: