Partit Socialdemòcrata

El Pressupost del tripartit de dretes de Govern per al 2020 no resol cap dels principals problemes de la ciutadania

Crea: 11/27/2019 - 16:24

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata demana a Govern que reformuli els seus objectius 

 

Com a resposta, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat del Projecte del Pressupost 2020: "Una vegada més fan les coses per a uns pocs i mai per a tothom.” ha lamentat el President del Grup Parlamentari, Pere López, aquest matí durant la Roda de premsa al Consell General

"No hi ha partides pressupostàries per donar respostes concretes a aquests problemes dels ciutadans", ha sentenciat López.

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha agafat com a base el darrer observatori de recerca sociològica, al qual es reflecteixen els principals problemes de la ciutadania:l'habitatge, les pensions, els salaris i el transport públic.

Si tenim en compte les partides destinades a l'habitatge, ens trobem amb ajuts directes, aportacions del fons publicoprivat per l'habitatge assequible i a l'Institut de l'Habitatge d'Andorra. La partida destinada és del 0,46%. Des del PS consideren que es poden doblegar aquestes partides.

Pel que fa a les pensions (de solidaritat, en aquest cas), només tenen un 0'59% del pressupost total; el transport públic té adjudicada una partida del 0,24% del pressupost total. Si sumem les tres partides, tenim que el Govern només dedica un 1,24% a resoldre els temes que més preocupen a les persones que viuen a Andorra.

En aquest sentit, López ha remarcat que "les prioritats polítiques, més enllà del discurs, o es traslladen amb números al pressupost, o no són tan prioritàries". Des del PS han defensat la seva voluntat d'apostar per l'habitatge públic, el transport públic subvencionat i l'increment de les pensions inferiors al salari mínim. “Tenim un problema per prioritzar els recursos”, ha lamentat López.